«Δεν έκανα κανένα λάθος», λέει ο χειρουργός του Ν. Κακουνάκη, Σωτήρης Στυλογιάννης



«Δεν έκανα κανένα λάθος όταν χειρουργούσα τον Νίκο Κακουνάκη. Ο Νίκος Κακουνάκης εμφάνισε ένα σπάνιο σύνδρομο για το οποίο δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», λέει ο χειρουργός Σωτήρης Στυλογιάννης ο οποίος λύνει τη σιωπή του.


Ο γνωστός χειρουργός Σωτήρης Στυλογιάννης δηλώνει πως ο Νίκος Κακαουνάκης πέθανε από μία σπάνια ασθένεια και δεν έγινε κανένα ιατρικό λάθος στην αντιμετώπιση του.
Τι υποστηρίζει ο χειρουργός του Ν. Κακαουνάκη

Η ασθένεια από την οποία έπασχε ο Νίκος Κακαουνάκης ονομάζεται ''mesenteritis ossificans" είπε στο Newsit ο χειρουργός Σωτήρης Στυλλογιάνης και εξηγεί:
"Πρόκειται για μια πάθηση που καταστρέφει τις νευρικές ίνες του εντέρου και δεν λειτουργεί καθόλου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο ενδείξεις για την συγκεκριμένη ασθένεια την οποία επιβεβαιώσαμε στέλνοντας ιστολογικά δείγματα σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Περίπου 70-80 περιστατικά περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία σε όλο τον πλανήτη. Βρήκαμε μέχρι στιγμής ένα περιστατικό να έχει ζήσει για περισσότερο από 9 μήνες".

«Ο Νίκος Κακουνάκης μας επέλεξε για να τον χειρουργήσουμε», λέει ο κ. Σ. Στυλογιάννης
Ο Σωτήρης Στυλογιάννης λέει οτι οι δύο γιατροί ήταν επιλογή του Νίκου Κακαουνάκη και σε ότι αφορά τη μεταφορά του στο ΙΑΣΩ GENERAL ο κ. Σ. Στυλογιάννης λέει πως "όταν ο Κακαουνάκης άρχισε να ανεβάζει πυρετό, προφανώς από λοίμωξη στη μονάδα που είναι συχνό φαινόμενο, η οικογένειά του αποφάσισε να φωνάξει έναν συνάδελφο από το ΙΑΣΩ General. Ο συνάδελφος λοιπόν είπε ότι έχει απόστημα στην κοιλιά. Εγώ και ο συνάδελφος χειρουργός Σωτήρης Πρίγκουρης με τις εξετάσεις που κάναμε καθημερινά δεν διαπιστώναμε όμως κάτι τέτοιο. Είχαμε λοιπόν εκείνη την στιγμή αντίθετη άποψη στο να χειρουργηθεί. Η οικογένεια λοιπόν μας είπε ότι αφού δεν τον χειρουργούμε εμείς θα τον πάνε στο ΙΑΣΩ να τον χειρουργήσουν".
Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη σε επιστολή της που δημοσιεύθηκε στο «Καρφί του Σαββατοκύριακου» καταγγέλει τους γιατρούς για υπεροψία, άρνηση συνεργασίας, απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη και  για να μην πάρουν την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου