Δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ανάστατοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την κοινοποίηση μηδενικών πληρωμών για τις εφημερίες αλλά και τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την ισομερή καταβολή των εφημεριών στο προσωπικό κάθε μήνα. Με την εγκύκλιο ζητείται οι διοικητές των νοσοκομείων να κάνουν περικοπές των εφημεριών, ώστε να μην υπερβούν τις πιστώσεις.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι αντί να ενισχυθούν οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία λόγω και της νέας γρίπης, ενημερώνονται ότι δε θα πληρωθούν τις εφημερίες τους. Ηδη, σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως σε Ανδρο, Μήλο και Σύρο, παρέλαβαν εκκαθαριστικά των εφημεριών Μαΐου, όπου το πληρωτέο ποσό είναι μηδενικό.
Στα Τρίκαλα, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου έστειλε έγγραφο αναπομπής των ενταλμάτων εφημεριών Μαΐου – Ιουνίου, βασιζόμενης στο έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών για περικοπές. Το αποτέλεσμα και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πληρωτέο ποσό μηδέν.
Με δυναμικές κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο προειδοποιούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ήδη με ανακοίνωσή τους, 13 ενώσεις τους από όλη τη χώρα , μεταξύ των οποίων και αυτή της Θεσσαλονίκης καταγγέλουν ότι η νομοθετημένη δέσμευση της κυβέρνησης για διορισμό 2.000 γιατρών του ΕΣΥ την 1η Ιουλίου έχει μείνει στα χαρτιά.Μέχρι σήμερα δεν έχει βελτιωθεί η ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών και οι γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς και μάλιστα σε αρκετές περιοχές παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου