Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου της Κω

Άρθρο από την εφημερίδα Ροδιακή (15/07/2009)
Εξαναγκάστηκε από τον υπουργό, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου της Κω κ. Αναστάσιος Ασλάνης, κατ' απαίτηση του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με τα όοα έγιναν γνωστά αφορμή της αντιπαράθεσης, που οδήγησε στην παραίτηση του διοικητή, ήταν η μετάθεση μιας υπαλλήλου, αφού ο υπουργός θεώρησε ότι ο κ. Ασλάνης «ευνόησε υπάλληλο του νοσοκομείου για ιδίον όφελος και μάλιστα χωρίς να τον ενημερώσει». Η εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Κω και αναμένονται αντιδράσεις.

Το πως έχει το θέμα. το περιγράφει σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα "Σταθμός της Κω" αναφέροντας τα εξής:
Υπάλληλος του Νοσοκομείου, είχε κάνει αίτηση στο Διοικητικό του Συμβούλιο του Ιδρύματος, ζητώντας μετάταξη για το Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας, τόπου καταγωγής της. Επειδή όμως. δεν ήταν μόνιμη (δεν είχε κλείσει δύο χρόνια υπηρεσίας), το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, πράττοντας στο πλαίσιο του νόμου, απέρριψε το αίτημα της. "Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της, ούτε όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο, ούτε όταν μου το έφερε η ίδια μετά από ένα μήνα με αίτηση της" δήλωσε ο κ. Ασλάνης.
Η υπάλληλος επανήλθε με νέο αίτημα ζητώντας προσωρινή μετακίνηση. Αυτό το αίτημα της το έκανε αποδεκτό το Δ.Σ. (δεν συνέτρεχαν λόγοι μη αποδοχής του) και από εκεί, άρχιοαν τα... όργανα.

Πληροφορήθηκε ο υπουργός την εξέλιξη (το γεγονός του έντονου ενδιαφέροντος του για το θέμα μας βάζει σε υποψίες...) και απέστειλε επιστολή οτον κ. Ασλάνη, ζητώντας του να παραιτηθεί. Το άξιο να τονιστεί είναι πως, ενώ προφορικά του είπαν πως ο λόγος που ζητούν την παραίτηση του είναι ότι "ευνόησε κάποιον υπάλληλο για ίδιον όφελος και χωρίς να τους ενημερώσει και έτσι εξετέθη ο κύριος υπουργός" οτην επιστολή δεν αναφέρουν το παραμικρό. Διότι, τα γραπτά μένουν.».

Ο κ. Ασλάνης, ενεργώντας αξιοπρεπώς, απέστειλε αμέσως την παραίτηση του σημειώνοντας "υποβάλλω την παραίτηση μου, όπως μου ζητήσατε", την οποία τελικά έκανε αποδεκτή ο κύριος Υπουργός.

Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω υπάλληλος, διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, όπου και μετέβη. "Αυτόν τον διορισμό, θεωρήθηκε ότι, τον έκανα εγώ για να ικανοποιήσω προσωπικούς μου λόγους, ενώ κάτι τέτοιο είναι πέρα και έξω από κάθε λογική, αφού δεν μπορούσα να κάνω καμία παρέμβαση. Ήταν διορισμός και όχι μετάταξη ή μετάθεση. Διορίστηκε από την αρχή.-" σημείωσε ο κ. Ασλάνης.

Εκτιμούμε ότι το θέμα αφορά καθαρά οτο πληγωμένο γόητρο του κ. Αβραμόπουλου. Ήτοι: Ο υπουργός ζήτησε από τον κ. Ασλάνη να εγκρίνει την μετάταξη της υπαλλήλου, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν την ενέκρινε και όταν αργότερα έκανε αποδεκτό ίο αίτημα για προσωρινή μετακίνηση, ο κ. Αβραμόπουλος θεώρησε ότι εκτέθηκε απέναντι της. Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της "κατόπιν ενεργειών μου...".

Με λίγα λόγια, ο πολύς κύριος Αβραμόπουλος, θεώρησε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενήργησε για να πάει στη Λευκάδα η υπάλληλος, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της, ενώ το είχε αρνηθεί στο υπουργείο...
Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι. ο κ. Ασλάνης ήταν επί τρία χρόνια αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείουκαι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο Διοικητής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου