Ο ειδικευόμενος είναι νοσοκομειακός ιατρός ή όχι;

Το προαναφερθέν ερώτημα μόνο ως ρητορικό μπορεί να εκληφθεί.

Όμως είναι λόγος ικανός να καθυστερεί τόσο πολύ την εγκύκλιο που αναμένουμε στα νοσοκομεία

Ένας εκ των 2 γραμματέων λοιπόν του υπουργείου έθεσε το ερώτημα στη νομική υπηρεσία του υπουργείου και πριν καλά καλά διαβάσει, το αποσύρει και ερωτά το ΚΕΣΥ.

Τι ρωτά;

Κατά το άρθρο 2

Το επίσημο ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό, σε εργάσιμη ημέρα, εικοσιτετράωρη ανάπαυση, η οποία δεν μεταφέρεται πέραν της μιας εβδομάδας.


Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά για ειδικευόμενο.

Ενώ σε άλλα άρθρα του νόμου υπάρχει ο 3πλος διαχωρισμός:

Οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΕΣΥ

οι πανεπιστημιακοί ιατροί

και οι ειδικευόμενοι


Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρονται οι ειδικευόμενοι…

Α δαίμον του τυπογραφείου; Σκοπιμότητα; Θα δείξει;

Ωστόσο δεν ξέρω τι θα απαντήσει το ΚΕΣΥ αλλά το θέμα με την ευρωπαϊκή οδηγία άγγιζε περισσότερο τους ειδικευόμενους, το εκμεταλλεύτηκαν οι συνδικαλιστές για να περάσουν το πολυδιευθυντικό και τώρα γυρίζει μπούμερανγκ;

Δεν φοβάμαι καμία απόφαση του υπουργείου ή του ΚΕΣΥ ωστόσο αηδιάζω με τον τρόπο που προσεγγίζουν το όλο θέμα. Είναι αθλιότητες και προσπαθούν όλοι μαζί να βγάλουν ανίσχυρο τον ειδικευόμενο, για να συνεχίζει να βγάζει λάντζα.

Αυτό εξυπηρετεί η εγκύκλιος λοιπόν, όπου υπάρχουν απορίες ή ενστάσεις για την ενεργοποίηση του νόμου πρέπει να ερωτάται αρχικά και κατόπιν να τοποθετείται το υπουργείο.

Οι κύριοι στα περισσότερα νοσοκομεία ή πολύ έξυπνοι είναι ή πολύ βλάκες και έχουν πολλές απορίες και ζητούν τόσες εξηγήσεις από το υπουργείο. Το υπουργείο ως Πόντιος Πιλάτος ρωτά άλλους (βλ. ΚΕΣΥ), λες και το ΚΕΣΥ είναι ο νομοθέτεις... Από την άλλη οι συνδικαλιστές μας που είναι???

Για την ιστορία και να για να παρακολουθούμε την εξέλιξη των πραγμάτων σας παραθέτω την Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων από το υπουργείο Οικονομικών στο λογιστήριο του κράτους.



Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων drtsili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου