Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Α Ν Ε Σ Τ Η

Αν ο θάνατος είναι «το συγκλονιστικότερο γεγονός της ζωής», τότε η Ανάσταση του Χριστού είναι πράγματι «η εορτή των εορτών και η πανήγυρις των πανηγύρεων».

Ό,τι και ν' ακούσει ο άνθρωπος, ό,τι και να ζήσει στον κόσμο αυτό, θα γίνουν όλα τελικά άπιαστο παρελθόν... Στην παρουσία του θανάτου, βεβαιώνεται η ματαιότητα της δύναμης, της ύλης, των λεφτών, της δόξας, της ηδονής. Γιατί όλ' αυτά «ουχ υπάρχει μετά θάνατον».

Ο εσταυρωμένος της Ιερουσαλήμ, «επί Ποντίου Πιλάτου», αποδέχτηκε το θάνατο μ' όλες του τις πτυχές και μ' όλη του τη δύναμη - δύναμη φθοράς, εξουσίας επί της ζωής, χωρισμού ψυχής και σώματος. Αποδεχόμενος όμως το θάνατο, με το να υπακούσει «έως τέλους» στον Πατέρα Του, συνέτριψε τη δύναμή του και ανέτρεψε την εξουσία του, χαρίζοντας σε όλους ζωή αιώνιον.

Κι έγινε η Ανάσταση του Ιησού Χριστού βεβαιότητα ανάστασης του σύμπαντος κόσμου, αφθαρτοποίηση της ύλης, έγερση των απ' αιώνος κεκοιμημένων, αιτία χαράς όλων των ανθρώπων.

Η συνειδητοποίηση του εντός και γύρω μας Άδη, η αίσθηση δηλαδή του θανάτου με τα χαρακτηριστικά της φθοράς, της αδικίας, της απόρριψης και της αποτυχίας, μας οδηγούν σε έντονο πόνο.

Είναι η ώρα που ο Χριστός, ως νικητής του θανάτου, μας απλώνει τα χέρια Του για να μας βγάλει από τον Άδη στη Ζωή. Είναι η ώρα της δικής μας ανάστασης, ένεκα της δικής Του Ανάστασης.

Οι υπηρετούντες του συστήματος της υγείας περιμένουμε τη δικιά μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ αφού χρόνια τώρα βιώνουμε τον αργό και επώδυνο θάνατο, το αβέβαιο μέλλον….
Οι διοικούντες ωστόσο ασκούν δύναμη εξουσίας νομοθετώντας άλλοτε με νόμους, με υπουργικές αποφάσεις ή και με εγκυκλίους που αποσκοπούν σε προσωπική προβολή σε ματαιόδοξες αποφάσεις μεταφέροντας την ευθύνη αλλού.

Διότι δε γίνεται να είναι ο σκύλος χορτάτος και η πίττα ολόκληρη…

Όπως δε γίνεται να ορίζεται κάθε φορά «ομάδα υποδοχής» με έναν υπεύθυνο που θα κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ εκτάκτων και σοβαρών περιστατικών. Από τους ήδη εφημερεύοντες… Ποιους???

Δε γίνεται, η σύνθεση των «ομάδων υποδοχής» να κοινοποιείται από όλα τα νοσοκομεία προς τις αντίστοιχες ΥΠΕ και προς το ΕΚΕΠΥ μαζί με το απευθείας κινητό και σταθερό τους τηλέφωνο. Να θυμίσω ότι το ΕΚΕΠΥ δεν κλείνει εφημερίες που οφείλει να κλείσει και θα υπάρχει συνεννόηση σε τι;;;

Δε γίνεται να μην επιτρέπεται στους συγγενείς και συνοδούς να παραμένουν στους χώρους αναμονής…. Αλλά που; Στο roof garden του νοσοκομείου;
Ας σοβαρευτούνε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου