Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις εφημερίες

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2008

Α.Π.: 1414

ΠΡΟΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι

Μετά την συμφωνία ΟΕΝΓΕ-Υπουργείου Υγείας που θα κυρωθεί με νόμο, το σχέδιο νόμου κατατέθηκε και εγκρίθηκε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή, χωρίς όμως να έχει οριστεί η ημερομηνία συζήτησης του στην Ολομέλεια.

Τις προηγούμενες μέρες η Εκτελεστική Γραμματεία πραγματοποίησε επαφές με Αρχηγούς των κομμάτων του κοινοβουλίου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση στην κύρωση της συμφωνίας.

Ταυτόχρονα με κάθε ευκαιρία καταγγέλθηκε η προσπάθεια ορισμένων αντιδραστικών και ανεύθυνων κύκλων, να ακυρωθεί η θεσμική μεταρρύθμιση του πολυδιευθυντικού, που από χρόνια αποτελεί διεκδικητικό αίτημα του κλάδου.

Επειδή όμως ο μη ορισμός μέχρι τώρα ημερομηνίας συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής- για αντικειμενικού ίσως λόγους- έχει δημιουργήσει ερωτήματα και δυσπιστία στους Νοσοκομειακούς γιατρούς, οφείλουμε να δηλώσουμε:

  1. Θεωρούμε τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης αμετάκλητη.
  2. Σε όλους τους τόνους και προς όλε τις κατευθύνσεις δηλώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να συστήσουμε κανονικά προγράμματα εφημεριών πέρα από τον Γενάρη του 2009, αν δεν προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης στη Βουλή του Σχεδίου νόμου κύρωσης της συμφωνίας μας άμεσα με την έναρξη της λειτουργίας της Βουλής μετά τις γιορτές. Σ’ αυτό άλλωστε δεσμεύτηκε και ο Υπουργός Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξή του, αλλά και στη Βουλή.
  3. Καλούμε τις Ενώσεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να πραγματοποιήσουν Γεν. Συνελεύσεις στο διάστημα 15-20 Ιανουαρίου 2009, με σκοπό να επανεξετάσουν τα προγράμματα εφημέρευσης, αν δεν έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία ψήφισης της Κλαδικής Σύμβασης στο σύνολό της.

Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την πληρωμή με κάθε τρόπο των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών γιατρών της Χώρας.

ΓΙΑ ΤΗ Ε.Γ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου