Απόφαση γενικής συνέλευσης των ιατρών του Νοσοκομείου μας

Η συνέλευση των ιατρών του Κωνσταντοπούλειου αποφάσισε:
Για το μήνα Νοέμβριο του 2008 καταθέτουμε προγράμματα εφημέρευσης έως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά γιατρό (2 για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο), σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν γίνεται καμμιά περικοπή στην ασφαλή σύνθεση της εφημερίας.

Για την αυτονόητα προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αν
και όποτε αυτή συμβεί, η ευθύνη θα βαρύνει εξ΄ ολοκλήρου το Υπουργείο Υγείας.

Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό των Γεν. Συνελεύσεων της Αθήνας-Πειραιά.
Καλούμε την διαπραγμευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Υπουργείο Υγείας, στην κατεύθυνση των αποφάσεων του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Καθαρές τακτικές αποδοχές 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες. Πληρωμή των εφημεριών με βάση τους νέους μισθούς. Κατάργηση του αυθαίρετου πλαφόν των αποδοχών μας προς τον Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας. Πλήρης διαχωρισμός των τακτικών από τις υπερωριακές αποδοχές. Η εφημερία είναι και θα παραμείνει ως αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας. Αυτό ισχύει και για τις εφημερίες ετοιμότητας, αφού και σε αυτές ο γιατρός τίθεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας. Χορήγηση ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία.

2. Πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- πενθήμερο 30ωρο και το πολύ μία εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς ειδικούς και ειδικευόμενους. Πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις γιατρών, πέραν της κάλυψης των κενών που προκύπτουν από αποχωρήσεις από συνταξιοδοτήσεις. Να πάψουν οι προσλήψεις επικουρικών και συμβασιούχων.

3. Εξέλιξη όλων των σημερινών Αναπληρωτών Διευθυντών σε Διευθυντές και κατάργηση του τίτλου του αναπληρωτή Διευθυντή. Από δω και πέρα καθεστώς ατομικής εξέλιξης από επ. Α΄ σε Διευθυντή ίδιο με αυτό που ισχύει σήμερα για ατομική εξέλιξη από Α΄ σε Αναπληρωτή.

Αποφασίζουμε συμμετοχή των ιατρών του νοσοκομείου στο κάλεσμα του Συντονιστικού των Γεν. Συνελεύσεων της Αττικής και προχωράμε σε στάση εργασίας (από τις 10:00 έως τις 14:00) την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ημέρα που θα συγκληθεί το νέο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, από τις 10:00 πμ και μετά, και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00πμ.
Η απόφαση αυτή κατοχυρώνει τους ιατρούς, καθώς κανείς δεν μπορεί να τους διατάξει ή να τους καταναγκάσει για το αντίθετο.

Καλούμε σε νέα συνέλευση-ενημέρωση την Δευτέρα 10/11 ώρα 12:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου