Απαντήσεις στις προτάσεις Αβραμόπουλου...

1. Στην προσπάθεια προοδευτικής μείωσης του συνολικού (τακτικό ωράριο και εφημερίες) χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, δεν θα ελαστικοποιηθεί το ωράριο των γιατρών, δεν θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω το εφημεριακό τους έργο και δεν θα ισχύσουν ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να ελαστικοποιηθεί??? Να θυμίσω κύριε υπουργέ ότι ο κάθε ειδικευόμενος δουλεύει 82 ώρες εβδομαδιαίως κατά μέσο όρο… Υπολογίζοντας 2 εφημερίες την εβδομάδα ή 8 τον μήνα.


2 Το 8ωρο πρωινό, 5ήμερο ωράριο γίνεται 7ωρο και χορηγείται ρεπό μετά από κάθε 24ωρη εφημερία αργίας

Εδώ το 8ωρο δεν είναι αρκετό και θα τα κάνετε 7ωρο???
Μα γιατί είσαστε τόσο καλοί μαζί μας???
Για να ελευθερώσετε ώρες από το πρωινό ωράριο το κάνετε και να τις προσθέσετε στις εφημερίες…
Προκαλείται και εμάς και τα άλλα επαγγέλματα που θα μας φέρνουν ως αρνητικό παράδειγμα ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική...


3 Μέσα στα επόμενα δύο έτη προσλαμβάνονται 4.500 νέοι γιατροί πέρα των σήμερα υπηρετούντων. Εξ αυτών οι 1.200 είναι ειδικευόμενοι και οι 3.300 ειδικευμένοι στο βαθμό του Επιμελητού Β' Οι ειδικότητες και οι θέσεις ανά την επικράτεια ορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και την υποχρέωση μείωσης του συνολικού χρόνου απασχόλησης των γιατρών. Η κατανομή γίνεται από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία συμμετέχει και η ΟΕΝΓΕ.

Εδώ και 2 χρόνια τα ίδια λέτε…. Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή έχει αναπληρωτές διευθυντές και επιμελητές Α… Α! ξέχασα και τον απίστευτο θεσμό… εκείνο των επικουρικών. Επιμελητές Β??? Δεν έχει….


4 Αναδιαρθρούται η ιατρική υπηρεσία μέσα από μια οργανωμένη και απ' αρχής γνωστή εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών από τον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β', μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντού σε πολυδιευθυντικό σύστημα (Λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο παράρτημα 1)

Πως θα βολευτούν τόσοι ημέτεροι? Να θυμίσω εδώ όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει…

5 Το επίδομα βιβλιοθήκης των ειδικευομένων και των ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ είναι αφορολόγητο.


Ω τι καλοί που είσαστε….

6 Οι νοσοκομειακοί γιατροί εφημερεύουν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων όπως αυτές προσδιορίζονται από το επιστημονικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Οι εφημερίες των καθημερινών, από 16ωρες γίνονται 17ωρες Οι πρώτες 4 ή 6 εφημερίες, φορολογούνται με τον ειδικό φορολογικό συντελεστή 20% Οι πέραν των 4 ενεργών εφημέριων ανά μήνα για τους ειδικευμένους και 6 ενεργών εφημέριων ανά μήνα για τους ειδικευόμενους είναι αφορολόγητες.
Το μισθολόγιο (τακτικές αποδοχές) των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρεται στο πρωινό 5ημερο τακτικό 7ωρο με ημερανάπαυση (ρεπό),μετά από 24ωρη εφημερία αργίας. Στο σημερινό μισθολόγιο προσαυξάνεται το νοσοκομειακό επίδομα κατά
α. Ειδικευόμενος 210 €
β Επιμελητής Β' 300 €
γ Επιμελητής Α' 360 €
δ Διευθυντής 420 €.


Το φλέγον ζήτημα…
Με ψίχουλα πάτε να μας ξεγελάσετε… Γιατί δεν μιλάτε για τις εφημερίες όπου το ωρομίσθιο είναι κατώτερο από αυτό του ανειδίκευτου εργάτη…????

4,7 ευρώ του ειδικευόμενου
5,2 η υπερωρία του ανειδίκευτου εργάτη

Ή να σας το θέσω αλλιώς???
Πληρωνόμαστε τα ίδια χρήματα με εκείνα της αποκλειστικής που εργάζεται 8ωρο και έχοντας την επίβλεψη ενός και μόνο ασθενή…
Ο ειδικευόμενος επιβλέπει 30 κατά μέσο όρο ασθενείς και για 16 ώρες τουλάχιστον…

Μα η κινητοποίηση αυτή τη στιγμή κ. Αβραμόπουλε γίνεται διότι 2 χρόνια τουλάχιστον μας βάζετε να παρανομούμε… δουλεύοντας 32 συναπτές ώρες για τουλάχιστον 8 φορές το μήνα…

Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα η απόφαση της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σ’αυτήν αναφέρεται:
1. Δικαίωμα του κάθε ιατρού είναι η επιλογή της υπαγωγής του στα ισχύοντα προεδρικά διατάγματα (88/1999, 76/2005).
2. Για την πληρωμή από τους παρέδρους προγραμμάτων εφημεριών που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια ζητείται η «ρητή εκδήλωση, δια της αναγραφής στις καταστάσεις εφημεριών, της συναίνεσης» του εφημερεύοντος ιατρού για την υπέρβαση.

Τέλος, ασφαλιστές εταιριών ιατρικής αστικής ευθύνης ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ιατρούς ότι δεν θα τους καλύπτουν για ιατρικά σφάλματα που συνέβησαν σε εφημερία πέραν των 48-56 ωρών εβδομαδιαίως!

Σε κάθε περίπτωση, παραβιάζεται με τον πιο αισχρό τρόπο κάθε έννοια επιστημονικής και εργασιακής αξιοπρέπειας για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Γιατί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά αυτή η χυδαία απαξίωση που επιδεικνύεται προς το έργο των ιατρών, οι οποίοι έχουν απεμπολήσει κάθε εργασιακό αλλά και προσωπικό τους δικαίωμα προκειμένου να στηρίξουν υπερεργαζόμενοι και κακοπληρωμένοι ένα δημόσιο σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση.


Ο εφημεριακός χρόνος εργασίας είναι υπερωριακός χρόνος εργασίας και ως τέτοιος πρέπει να αμείβεται.

Οι τακτικές αποδοχές πρέπει να είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν στον γιατρό άνετη διαβίωση, χωρίς να έχει ανάγκη το εισόδημα των εφημεριών. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας σε ανθρώπινα ωράρια εργασίας αλλά απαιτούμε-διεκδικούμε την άμεση μισθολογική μας αναβάθμιση.

Η συγκυρία μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι με συλλογικό αγώνα θα πετύχουμε μια ουσιαστική αναβάθμιση των όρων εργασίας των γιατρών στο Ε.Σ.Υ.

Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν σας πιέζουν κ. Υπουργέ??? Τόσο καλές δημόσιες σχέσεις έχετε???

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία γιατί εφημερεύουν καθημερινά???

Γιατί δεν μιλάτε για αύτονομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών???
Απλά κάνετε κυκλικά ωράρια ανά 4μερο με την γνωστή συσσώρευση κόσμου??? Μα για να το εκμεταλλευτούν τα ιδιωτικά… Είναι καλοί σπόνσορες, φίλοι γνωστοί κτλ οι κύριοι μέτοχοι σε αυτά…

Ο ειδικευόμενος δεν εκπαιδεύεται κ. Υπουργέ γιατί είναι ένας καλός γραμματέας, αιμολήπτης παρά ιατρός…

Άλλη η εκπαίδευση στην παρακολούθηση νοσηλευομένου κ. Υπουργέ και άλλη στα επείγοντα… Ο ειδικευόμενος τα κάνει όλα μόνος του και σε καλή τιμή…

Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους άνεργους ιατρούς και τους λιγότερους στα νοσοκομεία… Για αυτό και η επιστημονική μετανάστευση…

Που είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας??? Και με ποιους ιατρούς θα την στελεχώσετε???
ΜΕ τους γενικούς ιατρούς που κάνουν 5 μήνες παθολογία και είναι κάτι μεταξύ νοσηλεύτριας και ιατρού???

Κρίμα κ. Υπουργέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου