Επέμβαση by-pass με ρομποτική χειρουργική

Η ΠΡΩΤΗ επέμβαση by-pass στην Ελλάδα με σύστημα ρομποτικής χειρουργικής πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, από το διευθυντή της β' καρδιοχειρουργικής κλινικής, Στρ. Παττακό, και την ομάδα του.
Πρόκειται για ασθενή 74 ετών, η οποία υπεβλήθη σε μία παράκαμψη, χωρίς την άμεση επαφή ανθρώπινου χεριού και χωρίς να διανοιχτεί το στέρνο. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε θάλαμο και επέστρεψε στο σπίτι του ύστερα από τέσσερις ημέρες.Το κόστος της επέμβασης υπολογίζεται περί τις 15.000 - 16.000 ευρώ.
Οπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου κ. Παττακός, στην καρδιοχειρουργική το σύστημα Da Vinci χρησιμοποιείται για by-pass μέχρι δύο αρτηριών, αποκατάσταση της μεσοκολπικής επικοινωνίας και αποκατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας.
Πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η ακρίβεια των κινήσεων, η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, η εξάλειψη μετεγχειρητικών επιπλοκών και η ταχεία ανάρρωση και επάνοδος στην εργασία. Μέχρι στιγμής, διεθνώς έχουν γίνει περί τις 12.000 επεμβάσεις με το σύστημα αυτό και, από αυτές, οι 2.000 αφορούν την καρδιοχειρουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου