Ειδικευόμενοι ή ειδικευμένοι στα ΤΕΠ / εξωτερικά ιατρεία??

Αθήνα 20/09/06
Αρ πρωτ. 439

Προς
Όλες τις ΔΥΠΕ
Προς όλα τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ

Εγκύκλιος

Υπενθυμίζουμε στους αποδέκτες της παρούσας ότι τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων (Τακτικών, Εφημερίας και Επειγόντων Περιστατικών/ΤΕΠ) είναι αυτονόητο ότι παρέχουν Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες της αντίστοιχης με το όνομά τους ιατρικής ειδικότητας (παθολογικό-καρδιολογικό-χειρουργικό κλπ).

Από αυτό συνεπώς προκύπτει ότι όλα τα ιατρεία αυτά λειτουργούν πάντοτε υπό την άμεση ευθύνη επίβλεψη και καθοδήγηση ιατρού ειδικευμένου (όχι ειδικευόμενου) της αντίστοιχης ειδικότητας και ότι δεν νοείται λειτουργία ιατρείου "εν απουσία" ειδικευμένου ιατρού.

Την ομώνυμη με το Ιατρείο ειδικότητα ο υπεύθυνος του κάθε ιατρείου οφείλει να έχει λάβει και να ασκεί νόμιμα και «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τούτο επιβάλλεται να προκύπτει από τον τηρούμενο στο Νοσοκομείο υπηρεσιακό φάκελο το ιατρού.

Τα στοιχεία του ιατρού που έχει ορισθεί υπεύθυνος για το κάθε ιατρείο είναι αυτά που προκύπτουν από το Καθημερινό Πρόγραμμα Εφημεριών του Νοσοκομείου το οποίο εκδίδεται και τηρείται από τα αρμόδια όργανα,

Οι τυχόν ασκούντες έργο στα Ιατρεία (όπως και στα εσωτερικά Τμήματα και Πτέρυγες του Νοσοκομείου) ειδικευόμενοι ιατροί λειτουργούν πάντοτε υπό την άμεση καθοδήγηση και Επίβλεψη του υπεύθυνου ειδικευμένου ιατρού, κατ’ εντολή του οποίου και ενεργούν.

Οι Αποδέκτες της παρούσας (δηλ. όλοι οι Διοικητές των ΔΥΠΕ και των Νοσοκομείων) επιβάλλεται να μεριμνήσουν για την επακριβή εφαρμογή των παραπάνω γενικών αρχών που διασφαλίζουν και την υπηρεσία από τυχόν ευθύνες σε περίπτωση προβλήματος.
Ο Υφυπουργός Υγείας,
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου