Παράταση παραμονής ειδικευόμενων γιατρών και μετά τη λήξη της σύμβασης τους.

ΥΑ Υ10//2007 / Β-1710 Παράταση παραμονής ειδικευόμενων γιατρών και μετά τη λήξη της σύμβασης τους.

Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ.4, του άρθρου 21, του ν. 3580/2007
ορίζουμε τα εξής:

Οι γιατροί που ειδικεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μπορούν, κατόπιν σχετικής αίτησης τους, που εγκρίνεται από τον Διοικητή ή Πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου, να παραμένουν σε αυτό και μετά τη λήξη της σύμβασης τους. Η παράταση εγκρίνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά.

Επισημαίνεται ότι με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας με τον επόμενο ειδικευόμενο γιατρό η παράταση διακόπτεται αυτοδίκαια.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης οι γιατροί έχουν τα ίδια δικαιώματα, απολαβές και υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί και ισχύουν γι' αυτούς οι αρχικοί όροι σύμβασης εργασίας τους, ειδικότερα σε ότι αφορά την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απουσία τους, την εκτέλεση ή παραμέληση των καθηκόντων τους.

Η αναγνώριση του χρόνου της παράτασης, ως χρόνου ειδίκευσης, δεν επιτρέπεται, εκτός των περιπτώσεων που α) κατά την διάρκεια της αυξηθεί ο χρόνος άσκησης που η μονάδα ήταν αναγνωρισμένη να χορηγεί και β) ο γιατρός που έχει τοποθετηθεί για μέρος της παρεχόμενης από το τμήμα άσκησης, μετά την αποχώρηση του, επιλέξει να συνεχίσει στην ίδια ειδικότητα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2007

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου