250 τεμάχια self test για αρχή ανά φαρμακείο;


 Δυο εταιρείες logistics  θα τα παραλάβουν από τα αεροδρόμια- 

Την Τρίτη ο στόχος της προμήθειας των φαρμακοποιών.

Με 250 τεμάχια self test για οικιακή χρήση θα ξεκινήσει το κάθε φαρμακείο, ενώ δύο εταιρείες logistics θα τα μεταφέρουν από το αεροδρόμιο στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο. Από εκεί θα τα παίρνουν οι φαρμακαποθήκες και θα κάνουν τη διανομή στα φαρμακεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι για να απλοποιήσουν την διαδικασία προς όφελος των πολιτών έχουν αποφασίσει να μοιραστούν σε όλα τα φαρμακεία ανεξάρτητα από την κίνησή τους (10.500 σημεία περίπου πανελλαδικά ) από 250 τεστ οικιακής χρήσης. Τα οποία θα παραδίδουν σε πελάτες με βάση το ΑΜΚΑ τους δωρεάν. 

Η ΗΔΙΚΑ θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά -βάσει της χρήσης του ΑΜΚΑ- για την πορεία των τεστ και ουσιαστικά θα δίνει εντολή να αναπληρώνεται ο αριθμός των τεστ, για την επαναφορά του και πάλι στα 250 τεμάχια. 

Το πλάνο είναι μέχρι το αργότερο την Τρίτη να έχουν φτάσει τα τεστ στα φαρμακεία. Ο στόχος είναι πιεστικός αλλά εφικτός, έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Συμφωνία με 2 εταιρείες logistics

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε, ότι το Yπουργείο έκλεισε συμφωνία με  2 εταιρείες logistics, οι οποίες θα παραλάβουν τα τεστ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος της ποσότητας να πάει και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης) και θα τα μεταφέρουν στον Ταύρο στις αποθήκες του Υπουργείου.  Η μία έχει έδρα στην Αθήνα, η άλλη έχει έδρα στην Βόρειο Ελλάδα, ενώ και οι δύο πρωταγωνιστούν στον κλάδο των logistics.

Από τον Ταύρο θα γίνεται η παραλαβή από τον στόλο των εταιρειών φαρμακαποθηκών, οι οποίες θα κάνουν και τη διάθεση στα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που επελέγησαν στον Διαγωνισμό για τα 10 εκατ. τεμάχια που προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι οι Swiss Med,  Ξενοφών Γερμανός,  Roche,  Anats και  MARVIFARM.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι οι εταιρείες έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρουν την ειδική έγκριση από τον ΕΟΦ. Πηγές λένε ότι κομμάτια του παζλ, που ακόμη εκκρεμούν -π.χ. οι συμβάσεις- θα βρεθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και μάλιστα όλοι θα είναι σε θέση μάχης για άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου