Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: Το ζήτημα είναι να φτάνουν λιγότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία

Εκτενείς αναφορές στον τομέα της Υγείας, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε ερωτήσεις δέκα δημοσιογράφων, καλύπτοντας σχεδόν όλους τους τομείς άσκησης της πολιτικής. Για την Υγεία, είπε πως είναι χρήσιμη η εμπειρία των ιδιωτών μάνατζερ στα νοσοκομεία.
Αναφέρθηκε στην υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει έλεγχος στους γιατρούς: “Δεν είναι δυνατό να κάνουμε μαγνητική τομογραφία για ψύλλου πήδημα”, είπε χαρακτηριστικά.
Ανέδειξε την ανάγκη προληπτικών εξετάσεων για διάφορες μορφές καρκίνου και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού.
Για το θέμα του φαρμάκου, τόνισε πως υπάρχει πίεση στις δαπάνες και για τον έλεγχο της ζήτησης έδωσε έμφαση στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στη χορήγηση, δηλαδή, με βάση τις θεραπευτικές οδηγίες ανά πάθηση.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο αριθμός των συνταγών που χορηγούνται έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως ορισμένοι γιατροί υπερσυνταγογραφούν.

Σημείωσε, πάντως, πως δεν υπάρχει κανείς λόγος επαναλαμβανόμενες συνταγές να μη γράφονται σε ετήσια βάση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.
Για το θέμα των νοσοκομείων είπε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο τι κάνουμε στα νοσοκομεία, καθώς πρέπει να υπάρξει ένα τολμηρό πρόγραμμα πρόληψης.
Σε αυτό, εντάσσονται προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά από καρκίνους, πως όταν εντοπιστούν, σώζουν ζωές.
Έδωσε έμφαση στην υγιεινή ζωή και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, λέγοντας πως θα γίνει με απόλυτη αυστηρότητα και ξεκινώντας από τη Βουλή.

Πεντάευρω

Για το “εισιτήριο” των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, ανέφερε πως δεν θα επιστρέψει και ότι έχει γίνει αύξηση εισφορών για τον κλάδο Υγείας. Το ζήτημα – είπε – είναι να φτάνουν λιγότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά θα μειωθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά 2 δισ. ευρώ και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για 19.000 προσλήψεις στην Υγεία, επεσήμανε πως ο ίδιος δεν τις έχει δει...
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου