Βασίλης Οικονόμου: Ανύπαρκτη Κυβέρνηση – Ανάλγητη πολιτική στην Υγεία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 29.10.2018


«Ανύπαρκτη Κυβέρνηση – Ανάλγητη πολιτική στην Υγεία»
«Τα απογοητευτικά  συμπεράσματα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία αφορούν την Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) για το έτος 2017 και ειδικότερα τις δαπάνες υγείας των ελληνικών νοικοκυριών, έρχονται να αποκαλύψουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα επικοινωνιακά ψεύδη και την ανυπαρξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Υπουργείου Υγείας» ανέδειξε στην συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου
Ο Β. Οικονόμου παραθέτοντας στοιχεία υπογράμμισε  «τα στοιχεία είναι συντριπτικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το  7,3% των δαπανών ενός ελληνικού νοικοκυριού καταναλώνεται για υπηρεσίες υγείας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2012 ήταν 6,4%. Όπως η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει, η Ελλάδα με ποσοστό 7,3% καταγράφει τη μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την Υγεία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Τα συμπεράσματα καθίστανται τραγικά  όταν η ΕΛΣΤΑΤ επικεντρώνει την έρευνα στον φτωχό πληθυσμό  της πατρίδας μας, ο οποίος απαρτίζεται από τις ευπαθέστερες ομάδες συμπολιτών μας (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι) και δαπανά το 9,3% του γλίσχρου εισοδήματος του για υγειονομικές υπηρεσίες την στιγμή κατά την οποία οι μη φτωχοί δαπανούν το 7,8%».
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συγκεντρώσει τερατώδη πλεονάσματα για να τα μετατρέψει σε επιδόματα ελεημοσύνης για καθαρά ψηφοθηρικούς και δημαγωγικούς λόγους εκμαυλισμού της κοινής γνώμης, στερεί (εκτός των άλλων) από τους πολίτες της χώρας μας ακόμα και τα στοιχειώδη τα οποία είναι απαραίτητα για την προάσπιση της υγείας τους και μετακυλύει στην τσέπη τους το κόστος για αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη» ενώ τόνισε «η επικίνδυνη αυτή τακτική αγγίζει τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου που απειλούν την Δημόσια Υγεία».
Συγκεκριμένα  «η ζοφερή αυτή κατάσταση αναδεικνύεται από την συρρίκνωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού και γήρανσή του, ραγδαία αύξηση του αριθμού των πασχόντων από χρόνιες νόσους ελλείψει πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αύξηση της βρεφικής, περιγεννητικής και μητρικής θνησιμότητας. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αποσάθρωσης της Δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί η έκρηξη επιδημιών που παρατηρούνται επί των ημερών της (ιός του Δ. Νείλου, ιλαρά)», υποστήριξε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας .
Ο κ. Οικονόμου ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας ότι παρέλαβε μια χώρα ουσιαστικά απαλλαγμένη από τον Ιό του Δυτικού Νείλου με μόλις 15 περιστατικά το 2014 και την παραδίδει με 312 κρούσματα και 46 θανάτους το 2018, ενώ από τον Μάϊο του 2017 έχουν καταγραφεί 3258 κρούσματα Ιλαράς και 4 θάνατοι.  Ο κ. Οικονόμου παρατήρησε επίσης ότι επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καταρρεύσει η Δημόσια Υγεία και τέλος τόνισε  ότι «η ανυπαρξία σας οδηγεί καθημερινά τον Έλληνα πολίτη στον ιδιώτη γιατρό όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη βάζοντας τον να ξοδεύει περισσότερα από το ήδη ισχνό εισόδημά του. Η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε με εκκωφαντικό τρόπο να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για παροχή ισότιμης, καθολικής και δωρεάν φροντίδας υγείας προς τους πολίτες της χώρας μας. Έφτασε πλέον ο χρόνος να παραχωρήσει την θέση της στην Νέα Διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα και στην Υγεία».

                                                                                                            ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

                                                                                  Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
                                                                                  Τομεάρχης Υγείας    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου