Νομικές ενέργειες από την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ για την αιφνιδιαστική λήξη των συμβάσεων των Γεν. Ιατρών, Παθολόγων, Παιδιάτρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αιφνιδιαστική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγγέλλει τη διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων με παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδίατρους από 15/07/18. 
Πρόκειται για μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας, με σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη. 
Οι ιατροί αυτοί “απολύονται” με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό.
Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατ δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον  τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς.

Οι παγίδες της νέας προκήρυξης έχουν αναλυθεί διεξοδικά στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των νέων ιατρών απέρριψε το σκεπτικό της νέας κατάπτυστης σύμβασης, η οποία παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου.   Τα ιατρεία των συμβεβλημένων Ο.Ι. θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια. 

Εφιστάται η προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ότι δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Όπως είχαμε προαναγγείλει στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι έτοιμη να καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά των καταχρηστικών διαδικασιών για τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης και κατά των δυνητικών κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Η άποψη του νομικού μας συμβούλου είναι ότι εκτός από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να προσφύγουν και τα μέλη της ΕΝΙ που θίγονται από τη διακοπή της σύμβασης. Προς το παρόν απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικονομική τακτοποίηση της συνδρομής σας για το 2018. 

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την υπογραφή πληρεξούσιου από δικό σας συμβολαιογράφο προς το νομικό σύμβουλο, θα χρειαστεί αντίγραφο υπογεγραμμένης σύμβασης (για όσους έχουν) και πιθανά ένα πρόσφατο αντίγραφο τιμολογίου προς τον ΕΟΠΥΥ.

Παρακαλούμε να ενημερώστε και άλλους συναδέλφους να δρομολογούν τη διαδικασία εγγραφής στην ΕΝΙ και να ετοιμαστούν για την ομαδική προσφυγή κατά της λήξης της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου