Σωτ. Μπερσίμης: Μείωση στις υποβολές και υπερβάσεις δαπανών στον ΕΟΠΥΥ - Στοιχεία διετίας

Μείωση της τάξης του 21% καταγράφεται την τελευταία διετία στις υπερβάσεις δαπανών για δαπάνες Υγείας στον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση το φάρμακο.
Το ίδιο διάστημα, μειωμένες είναι οι υποβολές των παρόχων, πλην φαρμακευτικών επιχειρήσεων, προς τον Οργανισμό και οι υποχρεωτικές επιστροφές (clawback).
Οι αιτούμενες δαπάνες ανήλθαν πέρυσι στα 630 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 670 εκατομμυρίων το 2015. Το clawback περιορίστηκε πέρυσι στα 130 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 160 εκατομμυρίων το 2015.
Οι δαπάνες εμφανίζονται μειωμένες κατά 6% και το clawback κατά 21%, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος και στελέχη του Οργανισμού σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με παρόχους, πλην φαρμακευτικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Μπερσίμη, σημαντική είναι η μείωση τη διετία (52%) στις υποβολές των διαγνωστικών κέντρων, με εξαίρεση το 2017, όταν και υπήρξε αύξηση 5%, λόγω της ένταξης νέων αποζημιούμενων εξετάσεων.

Κλινικές

Μείωση της τάξης του 7% καταγράφεται και στις αποζημιώσεις προς τις ιδιωτικές κλινικές, με το clawback στον κλάδο να έχει υποχωρήσει το ίδιο διάστημα κατά 26%.
Μειωμένες κατά 6% είναι οι υποβολές και κατά 27% το clawback στις ψυχιατρικές κλινικές, ενώ μείωση 22% καταγράφεται και στο clawback για φυσικοθεραπείες.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr (Δημ.Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου