Πόσο κοστίζουν οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Γιατί αυξήθηκε η κίνηση

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αύξηση παρουσιάζει η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, παρότι οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η τραγική κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων, οι ουρές και οι αναμονές φαίνεται πως αναγκάζουν πολλούς ασθενείς να προτιμούν τις απογευματινές ώρες και τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να αποφύγουν το συνωστισμό που καταγράφεται τις πρωινές ώρες.

Άλλωστε πολύ θεωρούν -κάτι που συχνά δηλώνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στους ασθενείς- ότι τα νοσοκομεία το απόγευμα δίνονται ιδιωτικά.
Παρ’ αυτά όλο και περισσότεροι ασθενείς φαίνεται ότι αναγκάζονται να επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία όπου και χρεώνονται κανονικά.

Να σημειωθεί πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα προχωρήσει σε ανασυγκρότηση των απογευματινών ιατρείων και πρωτίστως σε μείωση των τιμών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως κίνηση.
Η αυξημένη κίνηση στα απογευματινά ιατρεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, από το 2014 έως και το 2016 καταγράφηκε αύξηση στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των 24 μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που κυμάνθηκε στο 16,13%.

Συγκεκριμένα ενώ το 2014 είχαν πάει για να εξετασθούν με χρήματα από την τσέπη τους σε γιατρών των απογευματινών ιατρείων 174.334 ασθενείς, το 2015 αυξήθηκαν σε 189.345 για να φθάσουν το 2016 τους 202.458 ασθενείς.
Οι τιμές στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία

Σήμερα για να δει κανείς τον γιατρό της επιλογής του σε απογευματινό ιατρείο νοσοκομείου πρέπει να καταβάλει τα εξής ποσά ανάλογα με τη θέση του γιατρού:

24 € Επιμελητής Γ’

36 € Λέκτορας – Επιμελητής Β’

48 € Επιμελητής Α’ – Επίκουρος Καθηγητής

60 € Διευθυντής – Αναπληρωτής Καθηγητής

64 € Συντονιστής Διευθυντής

72 € Καθηγητής



Να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν καλύπτουν το κόστος της επίσκεψης. Ωστόσο καλύπτουν τις ιατρικές πράξεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις (αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.), αρκεί ο ασθενής να διαθέτει το απαραίτητο παραπεμπτικό. Διαφορετικά καταβάλει όλο το κόστος από την τσέπη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου