Ανοίγουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους νέους γιατρούς! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους γιατρούς ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Με μεγαλύτερη ευκολία αλλά σίγουρα με λιγότερα χρήματα θα μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και νέοι γιατροί.
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας που εδώ και καιρό σχεδιάζει τις νέες συμβάσεις που θα γίνουν για τους γιατρούς που θέλουν να συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ, επιδιώκει να διευκολύνει τις διαδικασίες και για τους νέους γιατρούς ώστε να έχουν ένα κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τις συμβάσεις: «Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες»
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Ιονίων Νήσων, θα υπάρξει άνοιγμα των συμβάσεων στους νέους γιατρούς, ώστε «να μην είναι ένα κλειστό club οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ.Ξανθός μάλιστα δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στόχος είναι να ανατραπούν οι συνθήκες για τους νέους γιατρούς και να παραμένουν στη χώρα, μια που μέχρι σήμερα, όπως είπε, έχουν φύγει από την Ελλάδα περίπου 18.000 νέοι γιατροί.
Πάντως η αναφορά αυτή στις νέες συμβάσεις βέβαια δείχνει τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που είναι: περισσότεροι γιατροί αλλά με πολύ μικρότερες αμοιβές.
Με τις νέες συμβάσεις αναμένεται να συμβληθούν περισσότεροι γιατροί και περίπου 7000 με 7500 σε σύγκριση με σήμερα που δεν ξεπερνούν τις 5000.
Το τελευταίο σενάριο πάντως περιγράφει πάγια αντιμισθία με μεγάλο όμως αριθμό ασθενών και σε συγκεκριμένο και διευρυμένο ωράριο, αλλά με αμοιβές όχι πάνω από 1400 ευρώ το μήνα.

Να σημειωθεί ότι στο ποσό αυτό θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τις καθυστερήσεις που έχουν στις πληρωμές οι γιατροί, τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές αλλά και τις μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου