Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας



Χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ειδικότερα στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια που είναι σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ που όμως θα υπηρετούν με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Κέντρα Υγείας, θα έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν να εργάζονται κανονικά και στα νοσοκομεία τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια.
Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δώσει το δικαίωμα στους μόνιμους γιατρούς του ΠΕΔΥ να πραγματοποιούν τόσο χειρουργεία όσο και απογευματινά ιατρεία ανάλογα με την ειδικότητά τους.
Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα μπορούν να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα ειδικά από τα απογευματινά ιατρεία στα οποία πληρώνουν οι ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές»

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να διευκολύνει ειδικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα βρίσκονται στο μεσοδιάστημα για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα και το ιατρείο τους. Κάτι που θα μπορούν να το δηλώσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως το τέλος του 2018.
Οι γιατροί του ΠΕΔΥ που θα επιλέξουν τελικώς το δημόσιο σύστημα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr, θα μπορούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους με τη ρύθμιση αυτή, ώστε να ισορροπήσουν τις οικονομικές απώλειες που θα έχουν από το κλείσιμο των ιατρείων τους.

Η συμμετοχή στα χειρουργεία και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων θα είναι οικειοθελής και οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Θα απαιτείται όμως και η γνώμη του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά και απόφαση του Διοικητή́ της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι λεπτομέρειες θα καθορισθούν με υπουργική απόφαση.

1 σχόλιο:

  1. Θα απαιτείται όμως και η γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά και απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι λεπτομέρειες θα καθορισθούν με υπουργική απόφαση.
    Μουφες υποσχεσεις...
    Χωρις οφελος για κανενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή