Ηλεκτρονικά ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα κλείνουν ραντεβού με γιατρό σε οποιαδήποτε δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς χρέωση!

Για την πρόσβαση στο σύστημα θα χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ, οι κωδικοί για την εισαγωγή στο taxisnet και ο AMKA

Πάμε να δούμε βήμα- βήμα πώς γίνεται.

Βήμα 1

Κάνετε αναζήτηση της σελίδας http://rdv.ehealthnet.gr . Σας εμφανίζει μήνυμα ότι έχετε μπει στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Επιλέγετε πρόσβαση στην εφαρμογή.


Βήμα 2

Εισάγετε τους κωδικούς του taxisnet και στη συνέχεια τον αριθμό του ΑΜΚΑ.


Βήμα 3

Συμπληρώνετε τα πεδία ανάλογα με την ειδικότητα που ψάχνετε, την περιοχή που σας διευκολύνει και την ώρα.


Βήμα 4

Έχετε την δυνατότητα να κάνετε και πιο σύνθετη αναζήτηση. Πέρα από τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει στο βήμα 3 μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένη μονάδα υγείας και γιατρό.


Η υπηρεσία των «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ξεκίνησε δοκιμαστικά τη Τετάρτη 7/12/2016 . Σε πλήρη λειτουργία θα είναι από τις 15/12/2016 και θα ενημερώνεται συνεχώς για την διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.

«Το σύστημα αυτό καλύπτει όλα τα ΠΕΔΥ της χώρας κι έναν σημαντικό αριθμό Κέντρων Υγείας, τα οποία επειδή είναι κυρίως σε αγροτικές περιοχές με πληθυσμό που έχει μάθει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο μοντέλο και συνήθως χωρίς ραντεβού, έχουν μείνει λίγο πίσω. Σκοπός είναι να μπουν όλοι», δηλώνει στο CNN Greece o αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υπεύθυνος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας είναι το επόμενο διάστημα να μπουν στο σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού και όλοι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Μόλις γίνει αυτό οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν εάν ο γιατρός της προτίμησης τους έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 200 ραντεβού το μήνα και να δουν πότε έχει διαθέσιμο ραντεβού (με τον ΕΟΠΥΥ ή ως ιδιώτης).

Επίσης το σύστημα θα επιτρέπει στον οικογενειακό γιατρό να μπορεί να παραπέμψει έναν ασθενή σε γιατρό ειδικότητας, κλείνοντας του ο ίδιος ραντεβού.

«Το κομμάτι της διαθεσιμότητας των ιδιωτών γιατρών στα ραντεβού θα μπει με τις νέες συμβάσεις, οι οποίες εκτιμώ ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Ελπίζω η επόμενη φάση, αυτή της παραπομπής σε άλλο γιατρό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι», λέει oαναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Με αυτή την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ραντεβού οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να καλούν στα πενταψήφια τηλεφωνικά κέντρα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, και να επιβαρύνονται με 1 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ θα μπορούν να επισκέπτονται τις γραμματείες στιςδομές του ΠΕΔΥ και να κλείνουν τα ραντεβού τους εκεί. Από τον Ιανουάριο όμως θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

Υπάρχει επίσης σχέδιο να μπουν σε λειτουργία και τηλεφωνικά ραντεβού χωρίς χρέωση, σύμφωνα με το cnn.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου