Καταγγελίες για “οριζόντιες” περικοπές σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – “Ψαλίδι” έως και 771%

Ιστορίες “καθημερινής τρέλας” με περικοπές στα εκκαθαριστικά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, περιγράφει η Ένωση Ιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ).

Το προεδρείο της Ένωσης εκτιμά πως πλήττονται κυρίως οι τίμιοι πάροχοι, στους οποίους καταλογίζεται διοικητική αμέλεια ή παράλειψη.

Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να πατάξει την πραγματική παραβατικότητα των εναρμονισμένων πρακτικών και των “ορατών” υπερχρεώσεων στο ΑΜΚΑ των ασθενών και να απεμπολήσει ισοπεδωτικά οριζόντια μέτρα ελέγχου.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ παραθέτει μία σειρά από περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα:

Καρδιολόγος από τη Νίκαια βρέθηκε με επτά παραπεμπτικά στα δέκα του υποχρεωτικού ελέγχου με έλλειψη υπογραφών. Έγινε περικοπή 875 ευρώ στα 1.250 ευρώ της υποβολής (ποσοστό 70%). Στα 125 παραπεμπτικά της υποβολής του, βρέθηκαν τυχαίως κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο και τα επτά παραστατικά που δεν είχαν υπογραφές!


Πυρηνικός Ιατρός από Λάρισα εκτέλεσε στις 8 Ιανουαρίου 2016 παραπεμπτικό που εκδόθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015, με ημερομηνία λήξης 27 Ιανουαρίου, αξίας 47,12 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο της ασφαλιστικής ενημερότητας που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, προέκυψε ότι έγινε αποδεκτό το παραπεμπτικό κατά την καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e-dapy). Ο Οργανισμός, μη αναγνωρίζοντας τη δική του αδυναμία, καταλόγισε κούρεμα 363,33 ευρώ (προσαύξηση 771%)!

Μικροβιολόγος από Λάρισα εκτέλεσε παραπεμπτικό αξίας 11 ευρώ στο e-dapy με ένδειξη ελέγχου ασφαλιστικής ενημερότητας. Αφού προηγήθηκε ενδελεχής έλεγχος στο βιβλιάριο της ασθενούς που έδειχνε ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2017. Δέχτηκε κούρεμα 283 ευρώ με την προφορική αιτιολογία ότι το βιβλιάριο κάλυπτε την ασθενή σε είδος και όχι σε υπηρεσίες...

Διαγνωστικό κέντρο στη Λάρισα όπου διενεργήθηκε μαγνητική τομογραφία σε κλειστοφοβικό ασθενή, αξίας 125,46 ευρώ, κουρεύτηκε ποσό 1.571 ευρώ, διότι ο αναστατωμένος ασθενής ξέχασε να υπογράψει το παραπεμπτικό.

Πνευμονολόγος στην Πάτρα εκτέλεσε παραπεμπτικό ιατρικής πράξης σε ασθενή, αξίας 42 ευρώ. Κουρεύτηκε 109 ευρώ (αύξηση 259%) για αμέλεια υπογραφής του παραπεμπτικού από τον ασθενή...

ΔΗΜ.Κ.

Σχόλια

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ....ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολιαζουν αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου