Τέλος στις καθυστερήσεις; Με δειγματοληψία η εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εκκαθάρισης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους χιλιάδες παρόχους του.
Με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4384, ο οποίος παρατίθεται πιο κάτω (άρθρο 51), ο Οργανισμός θα προβαίνει σε εξόφληση των παρόχων, έπειτα από διαδικασία εκκαθάρισης των οφειλών με δειγματοληψία.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο, από τη διαδικασία εξαιρούνται οι φαρμακοποιοί.
Ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των εν λόγω χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής διενεργείται με βάση τα ίδια έγγραφα.
Παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα δικαιολογητικά δαπανών ασφαλισμένων με βάση τα οποία διενεργήθηκε η εκκαθάριση με δειγματοληψία.
Ο επίτροπος μπορεί να επεκτείνει τον έλεγχο στο σύνολο των δικαιολογητικών που στηρίζουν την εκάστοτε εντελλόμενη δαπάνη, έστω και αν αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα.

Με στόχο να βάλει τέλος στο χαρτοβασίλειο και στις κούτες με έγγραφα που κατακλύζουν τις υπηρεσίες του Οργανισμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε ψηφιακή μετατροπή των 100 εκατομμυρίων σελίδων με παραστατικά!
Με εντολή της διοίκησης, απομακρύνθηκαν [πρόσφατα 20 τόνοι χαρτιού, οι οποίοι παρέμεναν στοιβαγμένοι στον ΕΟΠΥΥ Πειραιά. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν πέντε φορτηγά!

Παραστατικά

Στο μεταξύ, η παραλαβή των φακέλων από τους παρόχους με δικαιολογητικά για υπηρεσίες του Απριλίου, θα ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Μαΐου (9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής).
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβεβλημένων προμηθευτών, μετά την παραλαβή των φακέλων από την Πεύκη θα είναι εφικτή η εκτύπωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου παραλαβής από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ (Πεύκη).
Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των παρόχων, από τον υπολογιστή τους, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία.
ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου