Ομάδα Εργασίας στο υπ. Υγείας για την επίσημη αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής

Μπορεί η Κλασική Ιατρική να μην την αποδέχεται, ωστόσο μεγάλη μερίδα κόσμου στην Ελλάδα την ακολουθεί με δέος. Μιλάμε για την Ομοιοπαθητική, η οποία όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να σηκώσει κεφάλι και με την επίσημη σφραγίδα μάλιστα του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Εργασίας για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, πράγμα που σημαίνει, ότι η Πολιτεία έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την επίσημη αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής.

Αναλυτικά, το έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:


- Η διερεύνηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί η αναγνώριση της εφαρμογής της ομοιοπαθητικής ιατρικής αποκλειστικά σαν ιατρική μεθοδολογία και πρακτική.

- Ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων για την επίσημη κρατική αναγνώριση της εκπαίδευσης στην ομοιοπαθητική ιατρική, της επιμόρφωσης, της κατάρτισης και της εμπειρίας άσκησης στην ημεδαπή και αλλοδαπή.

- Ο καθορισμός και η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων άσκησης ομοιοπαθητικής ιατρικής, με σκοπό την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Σχόλια

 1. Σε πολλές χώρες έχουν γίνει κοινοβουλευτικές επιτροπές για την μελέτη της ομοιοπαθητικής και τα πορίσματα ΟΜΟΦΩΝΑ έχουν καταλήξει ότι η ομοιοπαθητική δεν έχει την παραμικρή αποδεδειγμένη ιατρική ή θεραπευτική δράση σε οποιαδήποτε πάθηση. Μάλιστα πολλές χώρες έχουν κινηθεί προς την άμεση απαγόρευση της διαφήμισης της ομοιοπαθητικής, όπως και απαγόρευση της χρήσης των λέξεων «θεραπεία» και «ιατρική» σε οποιαδήποτε επικοινωνία αυτών των τσαρλατάνων.

  Είναι τελείως απαράδεκτο να σπαταλιούνται χρήματα φορολογούμενων έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιατροί-Φαρμακοποιοί-Νοσηλευτές-Βιολόγοι-Χημικοί ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  https://nohomeopathy.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για την διαδικασια αναγνωρισης της ομοιοπαθητικης «ιατρικής» που δρομολόγησε ο ιατρος-υπουργος κ.Ξανθος,μπορουν και πρεπει να γινουν οι ενδεικνυόμενες αναφορες-καταγγελίες προς τα καθεκαστα αρμοδια όργανα της Πολιτείας και τους αρμοδιους Ιατρικους Επαγγελματικους Φορεις,λαμβανοντας ,μεταξυ αλλων,σοβαρα υποψιν ότι ήδη το θεμα της διερευνησης της ομοιοπαθητικής «ιατρικής», σε σχεση με την επιστημονικη τεκμηριωση της και τη σχεση της με το θεσμικο πλαίσιο άσκησης της Ιατρικής στην Ελλαδα, εχει ανατεθει σε ειδικη προς τουτο Επιτροπη του ΚΕΣΥ του Υπουργειου Υγειας πολυ πριν τη συσταση της «Ομαδας Εργασιας Ομοιοπαθητικων-Συνεργατων του Υπουργου» που προβλεπει η αποφαση του κ.Ξανθου.Ουσιαστικά και τυπικα ο κ.Ξανθος ενηργησε τουλαχιστον παρατυπα ως Οργανο Διοικησης και αντιδεοντολογικα ως Ιατρος,παρακαμπτοντας την Επιτροπη αυτη αλλα και τους Ιατρικους Συλλογους(ΙΣΑ,κ.α) που κινησαν τη διαδικασια παραπομπης του θεματος στο ΚΕΣΥ,πολυ περισσοτερο οταν οι προτασεις αυτης της «Ομαδας Εργασιας» οριζεται να διαβιβασθουν οχι στην εν λογω Επιτροπη του ΚΕΣΥ αλλα κατευθειαν στο Τμημα Επαγγελματων Υγειας του Υπουργειου.
  Επισης καθισταται ιδιαίτερα απαραίτητη και ουσιωδης η διερεύνηση των εκπαιδευτικων,κτλ δραστηριοτητων της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής(ΕΕΟΙ) απο το 1975 μεχρι και σημερα και συγκεκριμενα:
  -κατα ποσον έχει νόμιμο δικαίωμα μια Ιατρικη Επιστημονικη Εταιρεία,οπως η ΕΕΟΙ, να δραστηριοποιειται ως Ιδιωτικός Φορεας Εκπαιδευσης (εν προκειμενω σε αυτη την ιδια την ασκηση της Ιατρικής ) χωρις να εχει συστησει πρωτα καποιο προβλεπόμενο ,εκαστοτε,απο το Νόμο ιδιωτικο Φορεα Εκπαιδευσης,οπως ΙΕΚ,ΚΕΚ,Εργ.Ελευθερων Σπουδών,κτλ και χωρις να εχει και την αναλογη έγκριση απο τον αρμοδιο Ιατρικο Συλλογο,αφου προκειται για εκπαιδευση που αφορα άσκηση ιατρικου επαγγελματικού έργου
  -κατα πόσον εχει δικαίωμα μια Ιατρικη Επιστημονικη Εταιρεια,οπως η ΕΕΟΙ,εφοσον μαλιστα δεν εχει συστησει νομιμο φορεα ιδιωτικης εκπαιδευσης, να εισπραττει τις τελευταιες δεκαετιες διδακτρα ,πολυ υψηλά μαλιστα,απο τους μαθητες της ,να καταβαλλει αμοιβες στους διδασκοντες,και να οικειοποιειται ορολογία αρμοζουσα σε Ιδιωτικους φορεις εκπαιδευσης(αποφοιτοι,διπλωμα,πτυχιο,κτλ)
  -με ποιο τροπο φορολογηθηκε και φορολογειται μεχρι σημερα τοσον η Εταιρεια αυτη όσον και οι διδασκοντες για το διδακτικο τους εργο απο το 1975 μεχρι και σημερα
  -κατα ποσον συναδει με Ιατρικη Επιστημονικη Εταιρεια να εχει διαμορφωσει το ιατρικο ιδεολογικο και το εκπαιδευτικο της πρόσωπο με βαση ένα και μονον προσωπο,που όχι μονον δεν είναι ιατρός αλλα και δημοσια και ρητα εχει υποστηριξει ότι «η συμβατική ιατρική δεν μπορει να διεκδικήσει τον τιτλο της Επιστήμης»(Επισημο Περιοδικό της ΕΕΟΙ «Ομοιοπαθητική Ιατρική»,σελ.37,Ιούλιος 2001)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου