Ι.Σ.Ρ: Χρήματα για φύλαξη υπάρχουν, για διορισμούς ιατρών ούτε λόγος από την 2η Υ.ΠΕ

Ρόδος 15 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήματα για φύλαξη υπάρχουν για διορισμούς ιατρών ούτε λόγος από την 2η Υ.ΠΕ

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 13902/1-04-2016 έγγραφο, η 2η Υ.ΠΕ αναθέτει την φύλαξη των χώρων του παλαιού νοσοκομείου σε ιδιωτική υπηρεσία ‘’security’’ για 24ωρη φύλαξη.

Η συνολική αξία της δαπάνης ανέρχεται σε 5.430,45 € συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α σε μηνιαία βάση.

Ως Ιατρικός Σύλλογος και επειδή η έδρα μας βρίσκεται στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου από το 2011 διαβάζοντας την απόφαση της 2ης Υ.ΠΕ μας δημιουργούνται τα εξής ερωτηματικά.

1. Ο χώρος του παλαιού νοσοκομείου όπως αναφέρεται στο έγγραφο της 2ης Υ.ΠΕ στο σύνολο του δεν φυλάσσεται, αφού εδώ και 16 χρόνια έχει γίνει κατοικία πολλών ατόμων αστέγων, εξηρτημένων, μεταναστών και άλλων. Το παλιό Νοσοκομείο στους κυρίους χώρους του έχει καταστραφεί και λεηλατηθεί πλήρως. Ο μόνος χώρος που φυλάσσεται είναι τα γραφεία του πρώην ΠΕΣΥΠ, τέως ΔΥΠΕ και νυν 2ης ΥΠΕ τμήμα πληροφορικής, εκεί όπου στεγαζόταν μέχρι το 2000 το τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν.Ρ .

2. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι τελείως απομονωμένος κα ανεξάρτητος, από τις υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις και μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, πως η φύλαξη περιορίζεται μόνο σε αυτό το κτίριο και με τόσο υψηλό τίμημα.

Να θυμίσουμε ότι οι ιατροί των περιφερειακών ιατρείων μας παραμένουν πέντε (5) μήνες απλήρωτοι από τις εφημερίες τους.

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι ιατροί μετακινούνται από τα περιφερειακά ιατρεία της Ρόδου προς το Νοσοκομείο για να καλύψουν πάγιες και χρόνιες ανάγκες.


Για τον Ι.Σ.Ρ

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Απ. Μαντάς         Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου