Προς το σύνολο των συμβεβλημένων Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας


Ανακοίνωση

Ο ΕΟΠΥΥ από σήμερα γυρίζει σελίδα και εισέρχεται σε μια νέα εποχή, επιχειρώντας να αφήσει πίσω τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και ξεκινώντας οριστική εκκαθάριση και πληρωμή στο 100% των υποβολών του έτους 2016. Όλες οι υποβολές, από τον Ιανουάριο του 2016, με βάση και το νέο νομικό πλαίσιο (Ν.4368-2016, άρθρο 90, παρ.7) θα πληρώνονται στο 100% των παραστατικών τους.

Οι συμβεβλημένοι πάροχοι, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν το φυσικό αρχείο των παραστατικών τους στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.), από τον μήνα Μάρτιο 2016 και μετά, ΔΕΝ θα το υποβάλλουν στις κατά τόπους ΠΕ.ΔΙ. .

Οι Πάροχοι για τις υποβολές του μηνός Μαρτίου οφείλουν να αποστείλουν, με δικά τους έξοδα, το φυσικό αρχείο στην διεύθυνση: Λ. Ειρήνης 54, Πεύκη 15121 (Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης ΕΟΠΥΥ), εντός προκαθορισμένου φακέλου ή χαρτοκιβωτίου στο οποίο θα έχει επικολληθεί εξωτερικά το ειδικό έντυπο που εκτυπώνει πλέον το e-ΔΑΠΥ, με κάθε υποβολή λογαριασμών του μήνα. Αναλυτικές οδηγίες εκτύπωσης του ειδικού εντύπου, θα σας δοθούν τις επόμενες ώρες με νέα ενημέρωση.

Οι διαστάσεις που πρέπει να έχουν οι φάκελοι και τα χαρτοκιβώτια είναι:

Φάκελος:

Έως 150 σελίδες: 23x33
Περισσότερες σελίδες: 25x35
Χαρτοκιβώτιο:
Μεγάλου όγκου: 35x35xx31cm
Μεσαίου όγκου: 33x30x44cm
Mικρότερου όγκου: 34x24x26 cm

Επιπρόσθετα τα παραστατικά των υποβολών θα πρέπει να είναι τοποθετημένα εντός του φακέλου ή της κούτας με ημερολογιακή σειρά (01/03/2016, 02/03/2016,03/03/2016 κτλ…).

Επιθυμητό είναι, οι σελίδες των παραστατικών να μην είναι συραμμένες , αλλά πιασμένες με συνδετήρα για την καλύτερη διαχείριση τους.

Επίσης, σας ζητούμε οι αποστολές να ξεκινήσουν μετά τις 11 Απριλίου, γιατί θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης του μηνός Ιανουαρίου.

Τους αμέσως επόμενους μήνες θα σας ανακοινωθεί η νέα διεύθυνση αποστολής του αρχειακού υλικού, στην κεντρική αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, όπου θα γίνεται πλέον κεντρικά η διαχείριση του συνόλου του αρχειακού υλικού. Η αποστολή στη Λ. Ειρήνης, είναι προσωρινή.

Όπως αναφέρει ο νόμος 4368, οι υποβολές πλέον … «θα εκκαθαρίζονται με δειγματοληψία, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αφορά ποσοστό μικρότερο του πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού αριθμού των υποβαλλομένων δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων εκάστου παρόχου και κατ' ελάχιστο αριθμό 10 δικαιολογητικών δαπάνης. Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω εκκαθάριση εκάστου παρόχου διαπιστωθεί ποσοστό μη αποδεκτών δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων, το ποσοστό αυτό ανάγεται στο σύνολο της υποβληθείσας δαπάνης του παρόχου, με αντίστοιχη περικοπή στην πράξη τελικής εκκαθάρισης».

Με την υλοποίηση όλων των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι ο ΕΟΠΥΥ γυρίζει σελίδα τόσο στην εφαρμογή νέων κανόνων και διαδικασιών όσο και στην σχέση του με τους παρόχους, καθώς σταματά οριστικά η κατάσταση της «ομηρείας» που υπήρχε τόσα χρόνια με τις οφειλές από το 10% των παραστατικών.

Κάνουμε μια νέα αρχή, όλοι μαζί προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Για πληροφορίες ή απορίες σχετικά με τα ανωτέρω, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα:

 Για θέματα τεχνικής φύσεως και χρήσεως της εφαρμογής:

Διεύθυνση Πληροφορικής στο email:
edapy@eopyy.gov.gr

 Για θέματα επιχειρησιακής φύσεως και διαδικασιών

Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης στο email:
d18@eopyy.gov.gr




5 σχόλια:

  1. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...Ελλάς το μεγαλείο σου η χαρτουρα καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όλη ενέργεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.Δεν πρέπει να διασύρεται ο οργανισμός από τα ΜΜΕ με τις εικόνες από αποθήκες με βουνά από κουτιά.Όμως ο οργανισμός να κοιτάξει να κάνει συμβάσεις με τους νέους γιατρούς που τώρα ξεκινάνε την επαγγελματική τους απασχόληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο με διασυρμο καταλαβαινουν δυστυχως.Μηπως να κοιταξει να καταργησει και το χαρτομανι?Γιατι ετσι οπως πανε θα χρειαστουν κανα γηπεδο για να το βαλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΤΟΙ...Η ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ? ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ....ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 150 ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ..ΟΙ ΚΟΥΤΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...........ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή