Με "μπλοκάκια" επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα των κενών θέσεων

Με «μπλοκάκια» επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τις κενές θέσεις υγειονομικού προσωπικού, όπως παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής στην Ειδομένη, ως προς την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών. Επισήμανε μάλιστα ότι έγινε προκήρυξη για 4 επικουρικούς ιατρούς για το νοσοκομείο Κιλκίς που δέχεται και την μεγαλύτερη πίεση, ωστόσο, ανταποκρίθηκε μόλις ένας ενδιαφερόμενος! 

«Θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για τον προϋπολογισμό όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα πόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες» δεσμεύτηκε ο κ. Ξανθός. Επανέλαβε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη στελέχωση του προσωπικού και έφερε ως παράδειγμα την παιδιατρική κλινική στην οποία αν και έχει δυναμικότητα 18 κρεβατιών νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 31 παιδιά. Εξήγησε ότι ο προσφυγικός πληθυσμός έχει ιδιαιτερότητες καθώς τα παιδιά αντιστοιχούν στο 36% του συνόλου, ενώ έχουν αυξηθεί οι έγκυες αλλά και οι επίτοκες γυναίκες.
Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι το νοσοκομείο Κιλκίς παραμένει ακέφαλο αφού δεν υπάρχει διοικητής και γνωστοποίησε ότι η Ένωση Γιατρών της περιοχής κάνει έκκληση για τη πρόσληψη 21 ιατρών για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Κατηγόρησε εξάλλου τον υπουργό ότι ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία στο Κιλκίς είναι μειωμένος κατά 27% (1.200.000 ευρώ) την τρέχουσα χρονιά σε σχέση με το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου