Έτοιμες να “πακετάρουν” από την Κηφισίας οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας

Στην τελική φάση πριν από τη μετακόμιση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
Το κτίριο MPC της λεωφόρου Κηφισίας 39 - όπου στεγάζεται σήμερα το ΕΚΕΠΥ - είναι υπερβολικά μεγάλο για τις ανάγκες του, καθώς το Κέντρο καταλαμβάνει ένα ελάχιστο τμήμα από τα συνολικά 32.000 τετραγωνικά του κτιρίου.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ήδη μετακινηθεί από την Κηφισίας. Το ίδιο συνέβη και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία από το 2013 στεγάζεται σε κοντινό κτίριο στο Μαρούσι, το οποίο ανήκε στο ΤΑΠ – ΟΤΕ.
Έτσι, τα τελευταία χρόνια το ΕΚΕΠΥ παραμένει ο μοναδικός ένοικος του τεράστιου αυτού κτιρίου, το οποίο έχει πολύ υψηλό μίσθωμα και κόστος λειτουργίας.
Το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το ΕΚΕΠΥ είναι παγωμένο τον χειμώνα και “καμίνι” το καλοκαίρι, καθώς δεν συμφέρει να λειτουργήσει το κεντρικό σύστημα θέρμανσης για έναν μόνον όροφο...

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου (φωτό) έχει αποδεχτεί πρόταση να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Κέντρου σε κτίριο του πρώην νοσοκομείου Λοιμωδών “Αγία Βαρβάρα”.

Καταγραφή

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι θα καταγράψουν εκ νέου τον εξοπλισμό του ΕΚΕΠΥ.
Τα στοιχεία που θα καταγραφούν, προκειμένου να εντοπιστούν ελλείμματα εξοπλισμού, τα οποία θα αναζητηθούν. Ο κ. Παπαευσταθίου έχει ζητήσει τον έλεγχο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το σχετικό αίτημα υλοποιείται τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση του υπουργείου Υγείας με την εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο είναι προβληματική.
Δεν μπορεί, ωστόσο, να προσβληθεί νομικά, όσο στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας στο κτίριο. Η σχετική προσφυγή αναμένεται αμέσως μετά την απομάκρυνση του ΕΚΕΠΥ.
ΔΗΜ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Αν μας λέγατε και το όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου θα βοηθούσε να καταλάβουμε την κατάσταση... Τι θα κάνει τώρα ο δύσμοιρος, πως θα πληρώνει το ΕΝΦΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνικο δημοσιο ολυμπιακα ακινητα ειναι το ονομα του ιδιοκτητη...

      Διαγραφή