Έρχεται νέο πλαφόν και σε επισκέψεις σε γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες


Αλλάζουν τα πάντα τις επόμενες εβδομάδες σε επισκέψεις και εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ετοιμάσει σχέδιο το οποίο παραδίδεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και βάση του οποίου θα μπει νέο πλαφόν στον αριθμό των επισκέψεων αλλά και τον εξετάσεων που μπορεί να κάνει κάθε ασφαλισμένος του οργανισμού.
Πρώτο ετοιμάσθηκε το σκέλος που αφορά στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις, δεδομένου ότι οι τροϊκανοί πιέζουν να συγκρατηθεί η συνολική δαπάνη διαφορετικά ζητούν νέα κουρέματα. 
Περιορισμός και στις επισκέψεις

Για πρώτη φορά όμως αναμένεται να μπει πλαφόν– σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – και στις επισκέψεις στους γιατρούς.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι σήμερα κάθε ασφαλισμένος δεν έχει δικαίωμα να υπερβεί τις δύο επισκέψεις στον ίδιο γιατρό. Ωστόσο μπορεί να επισκεφθεί όποιους άλλους γιατρούς θέλει μέσα στον ίδιο μήνα, όποιας ειδικότητας και χωρίς αριθμητικό όριο.

Με μελέτη που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) αλλά και των επισκέψεων, εντόπισαν ποιες παθήσεις έχουν το μεγαλύτερο κόστος για τον οργανισμό σε σχέση με τον αριθμό των επισκέψεων σε γιατρούς αλλά και των εξετάσεων.

Έτσι εντός του Μαρτίου αναμένεται να εφαρμοσθεί το σχέδιο το οποίο θα βάζει όριο στον αριθμό των επισκέψεων σε γιατρούς αλλά και των εξετάσεων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα θα κλειδώνει αυτομάτως το ΑΜΚΑ του ασθενούς όταν θα ξεπερνιέται το όριο. Ωστόσο ο γιατρός θα έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφεί περαιτέρω εξετάσεις και να «ξεκλειδώνει» το σύστημα αλλά επιχειρηματολογώντας σχετικά.

Θα πρέπει να εξηγεί επιστημονικά γιατί επιβάλλεται να υποβληθεί σε νέα εξέταση ο ασφαλισμένος. Βέβαια οι δυσκολίες δε θα είναι λίγες, καθώς θα απαιτείται έγκριση από ομάδα γιατρών του ΕΟΠΥΥ η οποία θα λαμβάνει on line την επιστημονική εξήγηση του γιατρού για να δώσει το πράσινο φως.

Ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει δώσει την έγκρισή του για τους βασικούς πυλώνες του νέου πλαφόν σε εξετάσεις και επισκέψεις ενώ αναμένονται οι λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου