ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 02/02/2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτες

εμείς, οι ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και το αδιέξοδο του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος. Ως επαγγελματίες υγείας έχουμε πληγεί όπως όλες οι επαγγελματικές ομάδες τα τελευταία χρόνια (διάλυση ασφαλιστικών ταμείων, αναστολή διορισμών, ανείσπρακτες οφειλές από τα ταμεία). Αυτό άλλωστε μαρτυρά και η μαζική φυγή των νέων ιατρών στο εξωτερικό! Αντιλαμβανόμαστε παράλληλα την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, να δοθεί επιτέλους μία βιώσιμη λύση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή τη μεταρρύθμιση, εξοντώνοντας οικονομικά την παραγωγική τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν θα σας «βομβαρδίσουμε» με νούμερα και υπολογισμούς. Οι προτάσεις του υπουργού εργασίας προκαλούν αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών πέρα από κάθε λογική, μηδενίζοντας στην πραγματικότητα το εισόδημά μας. Εισφορές πρωτόγνωρες και ανισοβαρείς, χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας και με στοιχεία σαρωτικής ισοπέδωσης κάθε νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί αγωνίζονται καθημερινά, πληρώνουν τις εισφορές τους, αγωνιούν και προσπαθούν να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα υγείας των ασθενών τους κι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα υψηλότατο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, δίδοντας παράλληλα εργασία σε πολλούς συνανθρώπους μας (γραμματείς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό). Η άδικη και παράλογη αυτή ασφαλιστική, φοροεισπρακτική επιδρομή θα έχει άμεσες συνέπειες σε όλους. Θα αυξήσει την εισφοροδιαφυγή και την «μαύρη» εργασία, θα οδηγήσει εκατοντάδες νέους ιατρούς στο εξωτερικό με φυσικό επακόλουθο τα περισσότερα ιατρεία να κλείσουν αυξάνοντας την ανεργία και την ετεροπαπασχόληση. Οι εισφορές θα μειωθούν δραματικά λόγω αδυναμίας καταβολής, το «φιλόδοξο» σχέδιο Κατρούγκαλου θα αποτύχει και σε λίγο καιρό θα συζητάμε για ένα καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα.

Πιστεύουμε πως αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική θα πέσει στο κενό. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Κι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τον διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, καταθέτοντας προτάσεις κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αγαπητοί συμπολίτες,

εμείς, οι γιατροί του Ηρακλείου, συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Τα ιατρεία μας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Ζητούμε τη συμπαράσταση σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς για να έχετε το γιατρό σας την επόμενη μέρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου