Επιστολή Ι.Σ. ΕΒΡΟΥ προς Φαρμακευτικό Σύλλογο

Προς 

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου 
Υπ όψη Προέδρου κ. Αναστάσιου Τερζή 

Κοινοποίηση

ΠΙΣ - Ιατρικοί Σύλλογοι

Κύριε Πρόεδρε, 

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την έκδοση και διανομή εντύπου, από φαρμακεία του Νομού Έβρου, το οποίο αναφέρεται στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, αναφέροντας στο εξώφυλλο επί λέξει τα εξής: 

«Γρίπη & Κρυολόγημα - Αντιμετώπισέ το σωστά - με τον φαρμακοποιό σου - χωρίς αντιβιοτικά» με έκδοση  από τον συνεταιρισμό φαρμακοποιών Έβρου. 

Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε αν η έκδοση και διανομή του εντύπου αυτού είναι εν γνώσει σας, και  να σας δηλώσουμε ότι ο τίτλος του εντύπου και ο στόχος του συνιστούν σαφέστατη αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος. 

Σεβόμαστε τον ρόλο και το επάγγελμα του φαρμακοποιού, τα οποία ξεκάθαρα είναι διαφορετικά από τον ρόλο και το έργο του γιατρού. 

Όμως η μη-αναγνώριση των διακριτών ρόλων και ενέργειες όπως η προαναφερθείσα με το συγκεκριμένο έντυπο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου. 

Ζητούμε εγγράφως να απαιτήσετε από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου την ανάκληση του  εντύπου από όλα τα φαρμακεία δίνοντας σαφείς οδηγίες στα μέλη σας να επικεντρώνονται στον διακριτό και σεβαστό ρόλο τους. Το έγγραφο αυτό ζητούμε να το κοινοποιήσετε στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου. 

Ως υγειονομικοί φορείς στο Νομό Έβρου, είχαμε έως τώρα μία καλή, έντιμη και ειλικρινή σχέση και  συνεργασία, τόσο σε επίπεδο φορέων, όσο και σε επίπεδο προσώπων και μελών, αναγνωρίζοντας και σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου. Η σχέση αυτή επιθυμούμε να συνεχίσει αδιατάρακτη. Αναμένουμε τις ενέργειές σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου