ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Οικονομική γενοκτονία» των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών από το νέο ασφαλιστικό

1

ENI – EOΠΥΥ

Δελτίο τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει την οργή και αγανάκτηση του συνόλου των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που ασκούν ιατρική στη χώρα μας υπό οριακές συνθήκες επιβίωσης, για το σχέδιο του νέου ασφαλιστικού συστήματος:

  • Ο οικονομικός αφορισμός της υγιούς επαγγελματικής δραστηριότητας της ιδιωτικής υγείας είναι πράξη ιδιαίτερα κακόβουλη, αντιαναπτυξιακή και βαθύ πλήγμα για το ΑΕΠ της χώρας και τις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Τραγικές θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία με εκτόξευση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και κατάρρευση των δημόσιων εσόδων. Ο ακραιφνής διωγμός των μικρομεσαίων ιατρείων με ληστρική απαλλοτρίωση πάνω από 70% του εισοδήματος, αποτελεί αντισυνταγματική πράξη βίαιης αναδιανομής του κεφαλαίου, με χαρακτήρες οικονομικής γενοκτονίας των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, πρωτοφανής και ανήκουστη για τα Ελληνικά δεδομένα.
  • Η χαριστική βολή για την κατάρρευση της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας έρχεται σε μία εποχή όπου δεν είναι έτοιμες οι δημόσιες δομές και τα δημόσια Νοσοκομεία να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί στην ασφαλιστική κάλυψη του πληθυσμού. Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι σε μεγάλο εύρος υπηρεσιών υγείας. Δεν αξίζουν παρά συγχαρητήρια στους ενορχηστρωτές αυτού του «μονόπρακτου».
  • Η φτωχοποίηση των ιατρών ενθρονίζει πολυεθνικά μεγαλοεπιχειρηματικά μονοπώλια μέσω της υπαλληλοποίησης φτηνού ιατρικού δυναμικού, με συνοπτικές και άμεσες διαδικασίες. Αυτό που δεν επέτρεψε ο νεοφιλελευθερισμός, το εγκαθιδρύει ο ιδεοληπτικός «αυτιστικός» κρατισμός.
  • Με την ύπαρξη χιλιάδων ανασφάλιστων ιατρών, ανήμπορων να καταβάλουν τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές, η αντισυνταγματική και ανήθικη διασύνδεση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών με το εισόδημα, κατασπαράσσει κάθε θεμελιωμένο δικαίωμα επαγγελματικής αξιοπρεπούς διαβίωσης, χωρίς καμία εγγυημένη ανταπόδοση, καθώς καταδικάζει τους ιατρούς σε συντάξεις πείνας.
  • Τέλος, δεν θα ανεχθούμε την προγραμματισμένη λεηλασία του αυτοχρηματοδοτούμενου ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ), με την κλοπή και υφαρπαγή των αποθεματικών του, της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ταμείου και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποτροπή της καταστροφικής επιδρομής στο ταμείο μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου        Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου