ΕΛΕΓΕΙΑ - ΕΝΩΣΗ Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας βρίσκεται σε αναβρασμό εξ αιτίας των τελευταίων αποφάσεων του Υπουργού Υγείας. Συγκεκριμένα, σας είναι υποθέτω γνωστή η τακτική ορισμένων ΔΥΠΕ να μετακινούν συναδέλφους μας από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία, προκειμένου να καλύψουν όπως-όπως τα κενά των Νοσοκομείων.

Παρά το γεγονός ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις ερήμην των φορέων μας, πληροφορηθήκαμε ότι ήδη ο Υπουργός ανεκοίνωσε προχθές στο ΚΕΣΥΠΕ ότι πρόκειται να εκδώσει Υπουργική Απόφαση για το θέμα. Στα πλαίσια του Συνεδρίου Οικονομικών της Υγείας συναντηθήκαμε μαζί του και μας δήλωσε ότι θα έχουμε επίσημη συνάντηση εντός των ημερών, εμείς όμως δεν εφησυχάζουμε επειδή πολλές φορές ακούσαμε παρόμοιες δηλώσεις και αποτέλεσμα δεν είχαμε.

Είναι λοιπόν ανάγκη συνάδελφοι να ετοιμασθούμε για δυναμικές κινητοποιήσεις, ο κλάδος μας βρίσκεται σε διωγμό και απειλείται αυτή καθεαυτή η ταυτότητά μας, η λειτουργία μας.
Στο νομικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία αποφεύγει να εκδώσει αποφάσεις με «εντέλλεσθε», βαφτίζει το κρέας ψάρι και εκδίδει προγράμματα εφημεριών με ονόματα συναδέλφων, γεγονός που συνιστά «εντέλλεσθε». Αυτό πρέπει να τονίζεται κάθε φορά από εσάς, όπως επίσης το γεγονός ότι παραπέμπεσθε σε ανύπαρκτα ΤΕΠ και στην συνέχεια στις κλινικές όπου σαφώς αντιποιείτε ειδικότητες. Αυτά είναι επιχειρήματα για εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα, όμως θα πρέπει επίσης να ευαισθητοποιήσετε τους τοπικούς άρχοντες, που δε μπορεί να μένουν αδιάφοροι όταν οι μονάδες ΠΦΥ των περιοχών τους κυριολεκτικά λεηλατούνται.
Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να οργανώσουμε κατ’ αρχήν κάθοδο όλων των μελών μας στο Υπουργείο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ωστόσο, έχοντας πικρή πείρα από την αδιαφορία των συναδέλφων που διαμαρτύρονται μεν τηλεφωνικά ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποφασίζουν όμως να εγκαταλείψουν την ζετασιά του καναπέ τους, αναθέτοντας τους αγώνες στους «άλλους». Δεν υπάρχουν άλλοι, συνάδελφοι, εμείς όλοι είμαστε και ή θα αγωνιστούμε ενάντια στην κατάργηση όλων όσων έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια ή θα μετατραπούμε σε “βοηθούς” των νοσοκομειακών συναδέλφων μας.
Αποφασίσαμε λοιπόν να προκηρύξουμε την έναρξη των αγώνων με αυτήν την ενέργεια, δηλαδή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο. Αποφασίσαμε όμως ταυτόχρονα, αφού σας ενημερώσουμε, να σας ζητήσουμε να στείλετε μήνυμα (mail, φαξ) στα γραφεία μας αναγράφοντας ενυπόγραφα και δίνοντας όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας (mail, τηλέφωνο, διεύθυνση εργασίας), ότι συμφωνείτε και θα συμμετάσχετε στην αγωνιστική μας κινητοποίηση. Είναι καιρός πια να ενεργοποιηθούμε και να απαιτήσουμε αυτό που διακηρύσσεται χρόνια τώρα και ποτέ δεν υλοποιήθηκε :
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Με εκτίμηση,
      Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης                             Ανάργυρος Μαριόλης

    Πρόεδρος  ΕΛΕΓΕΙΑ                                                   Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου