Πότε και που θα γίνουν 2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία

Σε 2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία προχωρεί το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η αυξανόμενη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία της επαρχίας.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, θα ενισχυθούν στοχευμένα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών από τη δέσμη των 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
Από τις θέσεις αυτές, οι 1.090 αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οι υπόλοιπες νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Η κατανομή δεν έχει γίνει ακόμη ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και νοσοκομείο. Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ώστε η προκήρυξη των θέσεων να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Πρόκειται για μία κίνηση να αναστραφεί η αρνητική εικόνα στελέχωσης που εμφανίζουν σήμερα τα νοσοκομεία, όπου είναι κενές περίπου 6.000 θέσεις γιατρών και 20.000 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν από το σύστημα Υγείας με σύνταξη και στη θέση τους δεν προσλήφθηκε κανείς.

ΑΣΕΠ

Η ζήτηση για τις θέσεις που προκηρύσσονται είναι τεράστια. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις 700 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκήρυξε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, υποβλήθηκαν 50.000 αιτήσεις!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “πέσει” το ηλεκτρονικό σύστημα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και να υπάρξει μία σχετική καθυστέρηση στη διαδικασία.
Στο μεταξύ, εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο για κάλυψη θέσεων σε Κέντρα Υγείας και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), περιφερειακά ιατρεία, γενικά νοσοκομεία και Κένρα Υγείας άγονων και νησιωτικών περιοχών.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου