Ανενεργή, η επιτροπή Ακτινοβολιών του υπουργείου Υγείας

«Ανενεργή» παραμένει η Επιτροπή Ιοντιζουσών και μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η αγορά διαγνωστικών κέντρων. Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων σε επιστολή του προς το υπουργείου Υγείας, « κάθε καθυστέρηση στην συγκρότηση της σχετικής επιτροπής δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων – μελών μας». 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η έκδοση αποφάσεων (της ως άνω επιτροπής) είναι κρίσιμη για την ίδρυση και λειτουργία νέων μονάδων αλλά και για πλήθος ενεργειών (μεταβιβάσεις, μετεστεγάσεις κτλ). «Κάθε καθυστέρηση εξαιτίας προβλημάτων της διοίκησης συνεπάγεται σημαντική και απρόβλεπτη οικονομική επιβάρυνση των μελών μας, επιβάρυνση που είναι ιδιαίτερα επώδυνη στα πλαίσια της οικονομικής δυσπραγίας του κλάδου», σημειώνει. 

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει εδώ και πολλούς μήνες λόγω της μη διαθεσιμότητας γραμματέως της επιτροπής (εξαιτίας εκπαιδευτικής αδείας και συνταξιοδοτήσεως) με αποτέλεσμα η κατάσταση για τα εκκρεμή αιτήματα των μελών της ΠΑΣΙΔΙΚ ενώπιον της Επιτροπής να είναι ασφυκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου