Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ροδόλφος Μορώνης, στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο. 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ορκίστηκε Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία θα πραγματοποιήσει και επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει Πέτρος Μολυβιάτης. Ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, έχει διατελέσει ακόμα δύο φορές υπουργός Εξωτερικών. Η πρώτη τη διετία 2004-2006 και η δεύτερη το 2012.
Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλιαράκης. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και βασικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους πιστωτές.
Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, επιστρέφοντας σε κυβερνητικό πόστο μετά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπουργός Δημόσιας Διοίκησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μιχάλης Σπουρδαλάκης.
Στη θέση του υπουργού Οικονομικών τοποθετήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, που υπήρξε βασικό στέλεχος των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, καθώς από το 1996 ως το Μάρτιο του 2000 ήταν υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό, από το 2000 μέχρι το 2001 υπουργός Ανάπτυξης και από το 2001 μέχρι και το 2004 υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Αναλυτική η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η εξής:
-Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης
-Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης
-Υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία,
-Υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης,
-Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης,
-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης,
-Υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα,
-Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,
-Υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης,
-Υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου
-Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης
-Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Μουστάκας
-Υπουργός Τουρισμού 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη
-Υπουργός Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος,
-Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
-Υπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Ιωάννης Γκόλιας πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου 
και κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης. 
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου