Συγχώνευση τμημάτων ζητούν για το Νοσοκομείο Ρόδου

Την αναγκαστική συγχώνευση τμημάτων στο νοσοκομείο της Ρόδου ζητά το επιστημονικό συμβούλιο που συνεδρίασε για να εξετάσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσής του με γιατρούς και νοσηλευτές.

Το αίτημα κατατέθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 17 του μήνα, κατά την οποία παραβρέθηκαν ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, ο διευθυντής χειρουργικού τομέα, ο διευθυντής εργαστηριακού τομέα, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και ο διευθυντής παθολογικού τομέα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Ρόδου αποτυπώνεται σε έγγραφο το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου Νικήτας Μόσχος και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Γιάννης Δασκαλάκης, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι λόγω φόρτου εργασίας υπήρξαν και περιστατικά αυτοκτονίας σε νοσηλευτές!.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπηρετούν στο νοσοκομείο 100 νοσηλευτές για 360 κλίνες, με τις οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 489, καθώς ενώ υπάρχουν συνολικά 257 νοσηλευτές, λόγω αδειών άνευ αποδοχών, αδειών ανατροφής, μετατάξεων και μετακινήσεων απουσιάζουν περίπου 150 άτομα.
Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό υπηρετούν 82 γιατροί, με τις οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 148, ενώ από τις 60 θέσεις για ειδικευόμενους είναι καλυμμένες μόνο οι 20.

Τα πράγματα δε διαφέρουν στον εργαστηριακό τομέα, όπου το προσωπικό είναι μειωμένο με αποτέλεσμα στο ακτινολογικό τμήμα για παράδειγμα να λειτουργεί όπως αναφέρεται με… κλήσεις από το σπίτι.


Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου