SOS των φαρμακοποιών προς Βαλαβάνη

SOS εκπέμπουν τα φαρμακεία καθώς ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να σταματήσουν να παρέχουν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε επιστολή – αίτημα συνάντησης του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, «δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα, τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική δαπάνη που έχουν πραγματοποιήσει». 

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, «Με την επιβολή των capital controls δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν επιταγές αλλά ούτε και η δυνατότητα ανάληψης μετρητών για την πληρωμή των προμηθευτών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σας και να επικαλεστούμε την ευαισθησία σας, προκειμένου άμεσα να επιληφθείτε έτσι ώστε, με την συνδρομή σας, τα φαρμακεία να εξακολουθήσουν να παρέχουν φάρμακα στους ασθενείς». 

Και καταλήγει: «Παρακαλούμε όπως άμεσα ορίσετε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων, όταν λήξει η επιβολή των capital controls».

2 σχόλια: