Τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Υγείας με τον Υποδιοικητή της ΤτΕ- Επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης συναλλαγών για φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό , 6-7-2015

Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 6 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο, ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.
Ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας. Εν συνεχεία ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς (Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε.) από τον χώρο του φαρμάκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου