Μέτρα για την επάρκεια της φαρμακευτικής αγοράς ενόψει δημοψηφίσματος

Απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων αλλά και έλεγχο της συνταγογράφησης φαρμάκων, εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια φαρμάκων, το υπουργείο Υγείας εξετάζει το μέτρο της κατάργησης των τριμήνων και εξαμήνων συνταγών που αφορούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο μελετάται και η απαγόρευση όλων των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Την ίδια ώρα, διοικητές του ΕΣΥ αναφέρουν ότι προς το παρόν τα δημόσια νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε υλικά και φάρμακα. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα αποθέματά τους δεν είναι ανεξάντλητα και από την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να επανεφοδιαστούν. 

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Υγείας, κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη θεσμικούς παράγοντες της αγοράς του φαρμάκου προσπαθώντας να διασφαλίσει εγγυήσεις για την επάρκεια της αγοράς.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα σήμερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας διαβεβαιώνει ότι παραμένει δίπλα στους έλληνες πολίτες και τη χώρα, και ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ο ΣΦΕΕ από την πλευρά αναφέρει ότι θα φροντίσει ώστε να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας και τους υπόλοιπους φορείς να κάνουν το ίδιο ενώ τέλος στην ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικές Εταιρείες διαχωρίζουν τη θέση τους από κάθε διχαστική λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου