Στην Κρήτη ο Υπουργός Υγείας - Το σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Η πιλοτική η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, ήταν το βασικό θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης υπο την προεδρία του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σε σύσκεψη , παρουσία του του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, του διοικητή και του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, κ.κ. Ηγουμενίδη και Δημητρακόπουλου, δημάρχων, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών φορέων, τέθηκαν επι τάπητος όλα τα στοιχεία για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.
Στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί η ανάπτυξη ιατρείων γειτονιάς, αρχικά στο δήμο Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, τα οποία θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου.   
Όπως ανέφερε ο κ.Κουρουμπλής, το σχέδιο είναι να υπάρχει ένας οικογενειακός γιατρός ανα 5.000 κατοίκους και ανα πέντε οικογενειακούς γιατρούς (δηλαδή για 25.000 κατοίκους) να υπάρχει ένα Κέντρο Αναφοράς.

Ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αύξησης  στο κόστος του φαρμάκου για τους ασθενείς όμως στάθηκε κατηγορηματικός, δηλώνοντας πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου υγείας είναι αντιθέτως η ελάφρυνση των πολιτών και η απρόσκοπτη περίθαλψη όλων. 
Μάλιστα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον προκάτοχο του Μάκη Βορίδη για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και τις υπόλοιπες δαπάνες τις οποίες προσπαθεί να καλύψει τώρα το υπουργείο.
Το απόγευμα, στις 7:00 μμ, ο Υπουργός Υγείας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Κρήτης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου