Βγήκε προκήρυξη για πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ

Μετά την ονοματολογία και το «γράψε-σβήσε» υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αναρτήθηκε η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Διαβάστε τι περιέχει.

Η συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να έχει παγώσει τις τελευταίες ημέρες, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν την Αριστοτέλους να επιθυμεί να τοποθετηθεί επικεφαλής του Οργανισμού ο Σταμάτης Μπερσίμης, Λέκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Βέβαια, ο διορισμός του όποιου προσώπου, προς αντικατάσταση του κ. Κοντού, ήταν αναμενόμενο να προσκολλούσε στη νομοθεσία που είχε περάσει ο Άδ. Γεωργιάδης και με την οποία απαιτείται ανοικτός, διεθνής, διαγωνισμός για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το Virus.

Όπερ και εγένετο. Πριν από λίγη ώρα, στη Διαύγεια αναρτήθηκε η πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ (επισυνάπτεται), την οποία υπογράφει ο Υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.
Για να υποβάλλει κάποιος υποψηφιότητα για τη θέση απαιτείται να κατέχει πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους υποψηφίους στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 20/5/2015 και ώρα 15:00.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία, τα ονόματα των υποψηφίων κατατίθενται εντός τριών εργάσιμων ημερών στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ[ΝΔ ΓΑΒ]ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ?Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή