Ιατρικός Σύλλογος Άρτας: Παράνομη η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη!

Προβληματισμό προκαλεί η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Άρτας να καταγγείλει ως παράνομη τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου της πόλης.
Με ανακοίνωσή του, δε, προειδοποιεί τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ότι φέρουν ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε ένα μη σύννομο πολυϊατρείο!
Ο Σύλλογος φέρεται να έχε αποστείλει ερώτημα στο νομικό σύμβουλο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου.
Η γνωμοδότηση, δε, κάνει λόγο για λήψη άδειας από τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλιώς η λειτουργία του είναι παράνομη “...και ευθύνονται και ατομικά οι γιατροί που μετέχουν σε μη σύννομο πολυιατρείο...”.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αναφέρεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό από το Κοινωνικό Ιατρείο και πως δεν έχει λάβει καμία αίτηση για έγκριση λειτουργίας του...
Τονίζει ότι τα μέλη του Συλλόγου, συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχουν καθημερινά στα ιατρεία τους υπηρεσίες τους στους ανασφάλιστους – άπορους, χωρίς να αμείβονται.

Επίθεση

Για επίθεση νομιμότητας κάνει λόγο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:
“Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αποφάσισε να τα βάλει με τους εθελοντές γιατρούς που βοηθάνε ανασφάλιστους πολίτες, αντί με αυτούς που έχουν εξαθλιώσει και έχουν οδηγήσει πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες με αδυναμία πρόσβασης σε ιατρό και φάρμακα λόγω ένδειας”.
Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου Ελληνικού εκτιμούν ότι προφανώς ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κοινωνικό ιατρείο και να συνομιλήσει με τους εθελοντές εκεί, πριν προβεί στην ακραία κίνηση να καταγγείλει το κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο και να απειλήσει τους γιατρούς του με κυρώσεις:
“Μάλλον, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να 'προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων',
Με λίγα λόγια να αναγκάσουν εξαθλιωμένους ανασφάλιστους– αυτοί επισκέπτονται άλλωστε τα Κοινωνικά Ιατρεία- να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και τίποτα παραπάνω”.

Αντίσταση

Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού αναφέρεται και σε μία πρόσφατη περίπτωση ενός Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος επισκέφθηκε το ιατρείο και ρώτησε τον γιατρό Γιώργο Βήχα και έγινε ο εξής διάλογος:
Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν πως δεν έχετε άδεια λειτουργίας και πως είστε παράνομοι. Τι απαντάτε σε αυτό;
Βήχας: Πώς θα σας φαινόταν εάν μια αντιστασιακή οργάνωση στην περίοδο της γερμανικής κατοχής ζητούσε άδεια για να μπορέσει να αντισταθεί ή την κατηγορούσαν οι τότε αρχές πως αντιστέκεται παράνομα, χωρίς να έχει πάρει άδεια;
Δημοσιογράφος: Θα μου φαινόταν αστείο.
Βήχας: Το ίδιο αστείο είναι να ζητάνε άδεια και από ένα κοινωνικό ιατρείο που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα και στις εγκληματικές πολιτικές των ντόπιων αλλά και των ξένων κέντρων εξουσίας. Είμαστε δομές έκτακτης ανάγκης, και όσο υπάρχει αυτή ανάγκη θα αντιστεκόμαστε και θα πολεμάμε! Την νόμιμη άδεια λειτουργίας μας την έχει δώσει η ίδια η κοινωνία!
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου