Τροπολογία Ξανθού: Ενιαίο μητρώο στο υπουργείο για πρόσληψη επικουρικών με “μπλοκάκι”

Αλλάζει το καθεστώς πρόσληψης επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές απεξάρτησης.
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (παρατίθεται πιο κάτω), η διαδικασία γίνεται μέσω ενιαίου μητρώου, το οποίο θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καταργείται το άρθρο 125 του νόμου 4316/2014, καθώς κρίθηκε ότι ο έλεγχος των προσλήψεων προσωπικού με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών πρέπει να γίνεται κεντρικά και έπειτα από στοιχειοθετημένο αίτημα του φορέα που ζητεί κάλυψη της θέσης.
Η κάλυψη θα γίνεται ανά ειδικότητα και Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), χωρίς να απαιτείται προκήρυξη της θέσης.
Αφορά νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας νησιωτικών και ορεινών περιοχών και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), για την κάλυψη αναγκών τους σε προσωπικό.

Οι θέσεις αφορούν ψυχιάτρους, παθολόγους, γενικούς γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.
Το εν λόγω προσωπικό διατίθεται για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών που προκύπτουν, όπως η στελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, εξειδικευμένο προσωπικό στις φυλακές ή στις μονάδες απεξάρτησης τοξικομανών.

Προκήρυξη

Στο μεταξύ, με απόφαση του κ. Ξανθού, δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις θέσεις 392 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Οι θέσεις παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω.
Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

2 σχόλια:

  1. Το κλειδί στους επικουρικούς είναι ότι η "αμοιβή τους βαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου" που επίσεις βαρύνει και τις εφημερίες των Μόνιμων Ιατρών ΕΣΥ και έτσι θα πρέπει να μειωθούν οι εφημερίες μόνιμων για να αμοιφθούν οι επικουρικοί. Δηλάδή φέξε μου και γλίστρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λίγα λόγια οι ιατροί θα δηλώνουν μόνο την ΥΠΕ, το υπουργείο θα αποφασίζει που θα πάει ο κάθε ένας (με τι "κριτήρια", αναρωτιέμαι, ή θα είναι εντελώς τυχαίο ανάλογα με τον αύξοντα αριθμό ιατρού και νοσοκομείου;) και αν ο ιατρός δεν θέλει ή μπορεί να διοριστεί στη χ η ψ μονάδα, τον πετάνε πίσω.
    Καλά, περιμένετε να επανδρώσετε τις ανάγκες του ΕΣΥ με επικουρικούς... Κανένας δε θα δηλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή