Δελτίο Τύπου ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) 
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31
Τηλ.: 210-5239243* Fax 2105237280 6976603109 

Αθήνα, 10/05/2015
Αρ.Πρωτ. 58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση του Συλλόγου μας με τους απολυμένους γιατρούς-οδοντίατρους του ΕΟΠΥΥ.

Μετά την ψήφιση του μνημονιακού νόμου 4238/14, το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ερήμωσης και απαξίωσης. Την ίδια στιγμή που τα μεγάλα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα κατακλύζουν την αγορά υγείας και οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να συμμετέχουν αδρά στις εξετάσεις τους, τα εργαστήρια της ΠΦΥ υπολειτουργούν και διαλύονται.

Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι μονάδες και τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ, μέχρις ότου σε βάθος χρόνου οργανωθεί με όραμα ένα νέο σύστημα υγείας αποτελεσματικό με ειδικευμένους γιατρούς και οδοντίατρους.
Επιβάλλεται άμεσα, η δυνατότητα επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων μας, γιατί είναι η μόνη λύση αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ειδικότερα σήμερα που η πολιτεία καλείται να παρέχει υπηρεσίες και στους ανασφάλιστους κατοίκους όπως οφείλει.

Επίσης, είναι χρέος της Κυβέρνησης η δικαίωση και η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας επιστημόνων που εργάστηκαν επί 20-25 χρόνια στο σύστημα. Οι αγώνες των 5000 γιατρών κατά μνημονιακών εντολών της προηγούμενης κυβέρνησης και κατά της κατάρρευσης του Πρωτοβάθμιου Συστήματος, είναι καιρός να δικαιωθούν. Απαιτείται πολιτική λύση από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα για ένα σύστημα αντάξιο της ιστορίας μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ           Δ. ΛΙΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου