Στα μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ! Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (HealthReport.gr)
Πυρ και μανία είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.
Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως ενώ προεκλογικά υπήρχε ξεκάθαρα η θέση πως θα επαναπροσληφθούν όλοι, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που απομακρύνθηκαν δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη και ανήκουν στις αριστερές πλατφόρμες του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν να επαναπροσληφθούν όλοι οι γιατροί ανεξάρτητα ποιος έκλεισε και ποιος όχι το ιατρείο του όπως προέβλεπε ο νόμος.
Συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, πιέζουν την κυβέρνηση- αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – να τηρήσει τα όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως είναι θέμα δικαίωσης για όλους όσοι έπεσαν θύματα των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης και θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο σύστημα με ισότιμες συνθήκες με τους γιατρούς των νοσοκομείων.
Να σημειωθεί πως στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα.
Όμως και στις προσπάθειες που έγιναν να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα με την επαναφορά όλου του ιατρικού προσωπικού υπήρχαν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις από τις υπηρεσίες, λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι προβληματισμένη για το πώς θα επιλύσει το ζήτημα δεδομένου πως σήμερα το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) είναι πλήρως διαλυμένο και δύσκολα θα …ορθοποδήσει εάν δεν εφαρμοσθεί ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου