Κουρουμπλής: Υλοποιούμε το σύστημα “Taxis” που προαναγγείλαμε για τον έλεγχο του χώρου της Υγείας

Στην ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος, τύπου “Taxis” στην Υγεία, βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Χανιά.
Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, ο κ, Κουρουμπλής επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη των φορέων Υγείας από την περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να το ενισχύσει με το αναγκαίο προσωπικό.
Το σύστημα “Taxis” στην Υγεία, είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και – σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή – είναι σήμερα σε εξέλιξη οι πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωσή του.

Εξήγησε ότι το ολοκληρωμένο σύστημα θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας Υγείας και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.
Πρωταρχικός του στόχος – είπε – θα είναι η διασύνδεση της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές και τις δράσεις στο χώρο της Υγείας.

Αποτελεσματικότητα

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί ένα πλήρες σύστημα, το οποίο θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, προκειμένου η αποτελεσματικότητα, τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα να αποτελέσει πραγματικότητα.
Στο ίδιο πλαίσιο, τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου