Αλλαγές στην άσκηση επαγγέλματος των οδοντιάτρων και την απονομή τίτλου ειδικότητας!

Tης Έλενας Μπρέγιαννη (HealthReport.gr)
Φρένο στους οδοντιάτρους μαϊμού βάζει το νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων που έχει επεξεργαστεί η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Μαΐου 2015.(ν.4025/ 2011)
Πλέον η πιστοποίηση των οδοντιάτρων οι οποίοι έχουν φοιτήσει σε χώρες του εξωτερικού θα γίνεται από ειδική επιτροπή που έχει δημιουργήσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογοκαι όχι από τις κατά τόπους νομαρχίες, διαδικασία που ισχύει σήμερα. Η επιτροπή θα ελέγχει τους τίτλους σπουδών, τις άδειες λειτουργίας των ιατρείων καθώς την άσκηση επαγγέλματος.
Στόχος της νέας αυτής διαδικασίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιο Κατσίκη , είναι η διασφάλιση αλλά και  θωράκιση του κλάδου αλλά και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών, στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει την μηχανογραφική υποστήριξη της εφαρμογής και προχωρά σε ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης , αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου, χωρίς ωστόσο να μας έχει απαντήσει» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Κατσίκης. Και καταλήγει « Η οδοντιατρική είναι η κατ΄ εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή την στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την επιστήμη μας δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί τον καθρέπτη της γενικής υγείας του ατόμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου