Επείγουσα Ιατρική: 4μηνο e-learning Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένα πολύ ενδιαφέρον 4μηνο e-learning Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αφορά την ιατρική εκπαίδευση στον τομέα της επείγουσας ιατρικής
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή και εμπέδωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οι οποίες απαιτούνται στην κλινική διαγνωστική και ειδική θεραπευτική των οξέων και απειλητικών για τη ζωή του ασθενούς συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται, είτε ως ασθένειες είτε ως επιπλοκές ασθενειών ή ειδικών για τον οργανισμό φυσιολογικών κλινικών καταστάσεων είτε ως απότοκος σοβαρών και επιπλεγμένων τραυματισμών.
Tο Πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα Επείγουσας Ιατρικής, σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, σε ειδικευόμενους, σε ιατρούς Γενικής Ιατρικής καθώς και σε λοιπούς επαγγελματίες και στελέχη του υγειονομικού χώρου.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος είναι Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σεραφείμ Νανάς, ο οποίος έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Επείγουσα Ιατρική: Αντιμετωπίζουμε συμπτώματα και δε θεραπεύουμε ασθένειες
Περαιτέρω και σύμφωνα με το βασικό αξίωμα της Επείγουσας Ιατρικής ότι «αντιμετωπίζουμε συμπτώματα και δε θεραπεύουμε ασθένειες», το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο επικεντρώνεται στους ακόλουθους ειδικούς στόχους:
  • την κατανόηση, 
  • την αναγνώριση,
  • την ταξινόμηση, 
  • την αξιολόγηση, και 
  • την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων, σε ένα βασικό πλαίσιο Ειδικής Επείγουσας Ιατρικής.
Κατά την εξέλιξη του προγράμματος, γίνεται τόσο παρουσίαση όσο και παθοφυσιολογική επεξήγηση των οξέων και απειλητικών για τη ζωή συμπτωμάτων, καθώς και αναλύεται η αντιμετώπιση αυτών με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών, δεξιοτήτων, καθώς και γνώσεων κλινικής φαρμακολογίας.
Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 22/5/2015 – Έναρξη Μαθημάτων: 25/5/2015

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να σημειωθεί ότι καταβάλλονται δίδακτρα για το εν λόγω e-learning

    ΑπάντησηΔιαγραφή