Μόνο μια ρύθμιση για την Yγεία

Μια και μόνο παράγραφο, που σχετίζεται με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και που αφορά ασφαλισμένους θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κυβέρνηση.
Με τις διαδικασίες να κινούνται ακόμη με ρυθμούς χελώνας στην Αριστοτέλους, αφού ο μόνος διορισμός που έχει προχωρήσει είναι του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και οι αρμοδιότητες της πολιτικής ηγεσίας παραμένουν παγωμένες, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση.
Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν σε αυτό το νομοσχέδιο να μην περιλαμβάνονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, αλλά να αφορά στην παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος και σίτισης σε 300 χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς και σε πρόγραμμα στέγασης.
Πάντως, άλλες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο νόμου να προβλέπει την πλήρη δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και τη μείωση της συμμετοχής των ασθενών.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, όμως, έως αργά σήμερα το βράδυ τόνιζαν πως το Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μόνο μια ρύθμιση που αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, θα παραταθεί για ένα χρόνο η ισχύς των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων των παραπάνω ταμείων, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου