Δείτε την διάταξη για το bulling στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η διάταξη για την ποινικοποίηση του bulling, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου στη δημοσιότητα, έχει ως εξής:

"Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

'Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας'".

Σχόλια

  1. εχει να φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι μεσα στα σχολεια, θα χρειαζονται και ενα δικηγορο για καθε σχολειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου